Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

ELLE möter Maria Nilsdotter som lanserar ny smyckeskollektion inspirerad av tarot

25 okt, 2023 
AvAmie Chorr
ELLE möter Maria Nilsdotter som lanserar ny smyckeskollektion inspirerad av tarot
Maria Nilsdotter öppnar ännu en gång dörren till en förtrollande värld i en ny smyckeskollektion inspirerad av mystisk tarot. ELLE fick en exklusiv pratstund och inblick i skapandet av kollektionen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Britney Spears mest ikoniska Y2K-looksBrand logo
Britney Spears mest ikoniska Y2K-looks

I den nya smyckeskollektionen tarot får varje detalj en djup innebörd med rötter i tarotkortens symbolik. Man stiger in i en värld där mystiken förenas med fint hantverk, en plats där de uråldriga berättelserna från tarotkortens universum sammansmälter med tidlös smyckedesign.

Tarot kväll med Maria Nilsdotter.

Annons

ELLE fick en exklusiv pratstund med Maria inför lanseringen av kollektionen där vi fick utforska designprocessen. Alla smycken i kollektionen återspeglar ett specifikt tarotkort vars innebörd noga studerats och återgetts genom hennes smyckesdesign.

Ringar från kollektionen.

Exempelvis tarotkortet som står för styrka har hon skapat en ring med ett lejonhuvud. Ett annat fascinerande exempel är tolkningen av kortet The magician som i kollektionen framställs som en orm som biter sig själv i svansen och skapar en evighetssymbol i form av en kedja som slingrar sig. Förutom smyckena i kollektionen har Maria Nilsdotter själv illustrerat en tarotkortlek.

Annons

Tarot står som inspirationskälla

Kortlek ch smycken en del av kollektionen.

– Min vän Ebba, som är tarotläsare och astrolog, introducerade mig till tarot och föreslog att jag skulle skapa min egen kortlek. Först var jag osäker eftersom det kändes som en monumental uppgift att lära mig och tolka alla 78 kort, berättar Maria.

Annons

Efter att jag bestämde mig för att ta fram tarotkorten hade jag privatlektioner hos Ebba i ett halvår. Hon vägledde mig genom kortens innebörd och symbolik, fortsätter hon.

Maria Nilsdotter har illustrerat bilder till en egen tarot kortlek.

Maria berättar också hur hon skapade varje kort och anpassade dem till sitt eget universum. Processen tog ungefär ett och ett halvt år innan alla kort var färdiga.

Vad inspirerade dig att ta fram en tarotkortlek och hur var din resa i att illustrera den?

– Tarotkort har en så spännande historia och är full av detaljer som inspirerar mig. Den här kollektionen och tarotkortleken känns som en naturlig förlängning av mitt tidigare arbete.

Annons
Örhänge med pärlor.

Vad hoppas du att bäraren kommer känna när de bär dina tarot-inspirerade smycken?

– Smyckena är designade för att representera olika erfarenheter och livsögonblick som bäraren har upplevt och övervunnit. Till exempel står tarotkortet Three of swords för hjärtesorg och besvikelse, en känsla som många känner igen sig i och går igenom. Jag hoppas att smyckena kan vara ett sätt för människor att uttrycka sig, en förlängning av deras personlighet eller något de vill manifestera för sig själva. Jag blir väldigt glad om någon känner igen sig i ett smycke och vill bära det.

Annons
Three of swords

Vad är det som fascinerar dig mest med tarot och dess symbolik?

– Jag tycker verkligen om att det finns så många lager av symbolik i varje tarotkort. Jag har alltid varit fascinerad av berättande och sagor, vilket även visar sig i tarotkort som berättar om människan och arketyper som finns inom oss alla. För mig handlar tarot väldigt mycket om självreflektion och att utvecklas för att tänka på nya sätt.

Vilket tarotkort är din personliga favorit, och hur har du tolkat det?

Kortet för strenght .

– Det finns kort jag känner en stark dragning till och dessa kort var extra roliga att skapa. Som The strength, The empress och The moon, de kändes viktiga att lyfta i kollektionen. Kortet The Empress är en stor favorit, det var det första kortet jag verkligen drogs till när jag lärde mig om tarot. Det representerar kreativitet, flöde och kvinnlig energi och visar en sköld med ett Venus tecken på kortet. Det har jag tolkat som ett halsband och ett par örhängen!

Annons
kortet för the empress

Kortet The chariot har jag lagt till ett personligt element, en häst som drar en vagn vilket speglar min gamla häst Tabasco som har en speciell plats i mitt hjärta.

The chariot.
Annons

Hur ser du på sambandet mellan mystik och din smyckesdesign?

­– För mig har smycken alltid varit förknippade med någon form av mystik eller magiskt tänkande. Smycken berättar så mycket, allt från mystiska historier till minnen och drömmar. Jag tror att många äger något smycke som har en speciell betydelse, som påminner om en tid, en person eller en känsla. Det är det som gör smycken magiskt enligt mig. När du bär det, får du en specifik känsla och du påminns om något.

Smyckeskollektion och kortleken tarot finns från och med den 25 oktober i butik och på marianilsdotter.com.

Foto: Maria Nilsdotter

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons