Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

ELLE listar veckans modenyheter ♡

10 feb, 2012 
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Uppdatera dig på vad det snackas om i modevärlden just nu. Vi bad vår bloggare Maria Soxbo att summera veckan som varit och lista det bästa/viktigaste/roligaste/mest intresssanta. Här är listan.

av MARIA SOXBO foto AL BELLO/GETTY IMAGES/ALL OVER PRESS, STELLA PICTURES, PRESSBILDER

Veckans svensktriss

I söndags var det Super Bowl i USA. New Yorks Giants vann över New England Patriots, men bäst var Madonnas blytunga show (med hjälp av M.I.A. och Nicki Minaj) som också blev startskottet för hennes världsturné.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Hemma i Sverige kan vi stolt pricka av inte mindre än tre svenskar som haft ett finger med i Madges megauppträdande; Bea Åkerlund som stylade henne i Givenchy haute couture, Miu Miu och Philip Treacy, Elle.ses egen moderedaktör Emma Elwin som hjälpt Bea med skisserna för tre looks och smyckesdesignern Maria Nilsdotter som tagit fram 220 specialdesignade tiaror för dansarna och kören. En stående ovation till Bea, Emma och Maria och så hurrar vi lite extra för att det precis blivit klart att Madonna kommer till Sverige – den 4 juli smäller det på Ullevi i Göteborg och nästa fredag släpps biljetterna. Vi hänger på låset (och kollar nya musikvideon så länge)!

Alla bilderna hittar du i ELLEs nyhet om det hela tidigare i veckan.

Veckans längtan

Om en dryg månad, den 8 mars, släpps H&Ms designsamarbete med Marni äntligen (som vi längtat!). Till dess stillar vi begäret med kampanjvideon, regisserad av Sofia Coppola och filmad i Marrakesh, som släpptes häromdagen. Modellar gör brittiska skådespelerskan Imogen Poots, som vi känner igen från filmen 28 veckor senare och Chloés parfymreklam i höstas, till tonerna av Bryan Ferrys Avalon. Missa inte heller bakom kulisserna-videon – du ser den här.

Veckans delikatesser

Få modebloggare har lyckats besöka Paris utan att publicera åtminstone en bild på en pastellig Ladurée-makron. Nu blir det lite lättare att sockerblogga, eftersom Ladurée letar lokal och personal i Stockholm och beräknar öppna butik (och möjligen ett litet kafé) under våren. Låt blodsockret skjuta i höjden! ELLE hoppas lite extra på att även modesamarbetena når Stockholmsbutiken i så fall – konditorikedjan har tidigare gjort fina askar tillsammans med John Galliano, Christian Louboutin och Marni. Senast i raden är japanska Tsumori Chisato som gjort ett doftljus och fina körsbärsblommiga askar för att fira Ladurées 150-årsjubileum i mars.

Veckans extra allt

Det har varit stört omöjligt att undgå Karl Lagerfeld den senaste tiden. Förutom couturevisningen för Chanel gästredaktörade han en utgåva av Metro, kallade sångerskan Adele ”fat” och hamnade på omslaget till tidningen Newsweek under rubriken ”Lagerfeld is overrated”. Dessutom är det bara två veckor sen debutkollektionen för nya märket Karl släpptes, och om inom kort är det dags för ready to wear-visningarna för Chanel och Fendi. Karl Lagerfeld är (enligt ryktet) 78 år gammal och verkar ha mer energi än någonsin. Kanske är det från honom Reinfeld hämtat inspirationen för sin nya pensionsplan?

Veckans moderulle

Brittiska ölarvtagerskan Daphne Guinness är en av världens mesta couturesamlare och var både ett fan av och en vän till designern Alexander McQueen. Därför är det inte så märkligt att det är i en hyllningsfilm till honom som hon nu gör skådespelardebut, i The Legend of Lady White Snake: A Tribute to the Spirit of Alexander McQueen regisserad av Indrani och stylad av GK Reid. På söndag har den premiär i New York, och här är ett litet smakprov.

Veckans catwalksnackis

I Paris har haute couture-veckan precis avslutats och största snackisen blev tveklöst Jean Paul Gaultiers välskräddade hyllning till Amy Winehouse (som dog av en överdos i juli 2011). Modellerna trippade ner för catwalken som Amy-kopior med hövolmar, cigg och tung eyeliner, allt till tonerna av Amys musik. Tanken var kanske god, men reaktionerna är övervägande negativa. Amys familj är ”chockade”, vissa kritiker menar att det är för tidigt att kommersialisera en tragedi (dock inte alla) och Amys kändisvänner twittrar om hur respektlöst det är. Gaultier själv då? Han erkände backstage att han aldrig ens träffat Amy Winehouse …


Veckans 5 kortisar

Miu Miu lanserar 46 nya väskor i begränsad upplaga, inspirerade av modeveckorna!

Stella McCartney värnar om djuren i ny PETA-film.

Annons

•Skådespelaren James Franco gör James Dean-inspirerade kortfilmer för jeansmärket Seven, den första släpps här nästa onsdag.

•Förra veckan firade Burberry att de öppnat i Stockholm, denna vecka var det GANTs tur att slå upp portarna till 178 kvadratmeter dambutik på NK (reklamlänk) i Stockholm – deras största hittills.

Christian Louboutin firar 20 år – med 20 shoes for 20 years, en kapsylkollektion med ett par skor för varje år han drivit företaget (och sex väskor dessutom).

Beyoncé har lämnat bebisbubblan! Och ja, hon kommer redan i ett rött, tajt fodral. (Dessutom har de första bilderna på Blue Ivy Carter släppts!)

Trevlig helg!
– nästa vecka kommer en ny lista.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons