Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

ELLE listar: De 9 hetaste skotrenderna våren 2019

28 mar, 2019 
AvJenny Fredriksson
Trendiga skor våren 2019
Är du på gång att handla ny vårskor? Spana in ELLEs kompletta trendguide för skor där vi har studerat i detalj vilka skomodeller som är trendigast våren 2019. Direkt från catwalken till din skogarderob!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Cowboyboots

Hur kul och snygg är inte denna sköna cowboytrend? Modehusen och skodesigners har tolkat och utvecklat cowboytemat och adderat roliga detaljer, till exempel udda materialval som plast och kul, annorlunda färger. Ett plus är att klacken är precis lagom hög – precis så att man får lite schyssta ben, men det blir inte obekvämt.

Det är så fint att matcha cowboybootsen med bara ben i vårens och sommarens kjolar och klänningar. Självklart funkar denim och balla jeans superbra också!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

MSGM gul cowboyboots
MSGM
Each x Other svarta cowboyboots
Each x Other
Redemption svarta cowboyboots
Redemption
Annons
Vetements svarta cowboyboots
Vetements

2. Chunky sneakers

Åh, goda nyheter tjejer och killar! Sneakerstrenden tuffar på och är superhet även våren 2019!

Annons

Det är fortfarande träningsskon med en grov sula och sportiga detaljer som regerar, ofta refererad till som dad sneaker. Här är det fritt fram att vara lite experimentell och testa knasiga och starka färger som neon och knalliga kulörer. Många modehus satsar också på exklusiva samarbeten med etablerade sportmärken som Nike, Adidas och Puma. Andra låter fantasin löpa fritt och tar ut svängarna designmässigt.

Sugen på att klicka hem ett par? Här kan du spana in våra favoriter!

Acne studios gula sneakers
Acne studios
Off White svarta sneakers
Off White
MSGM sneakers
MSGM
Annons
Fila svarta sneakers
Fila
Comme des garçons vita sneakers
Comme des garçons

3. Höga stövlar

Det är perfekt att bejaka sin inre ”Pretty woman” så här på vårkanten och slänga på sig ett par lårhöga stövlar. Vårens hetaste lårhöga stövlar går i sköna ljus nyanser eller metallic. Perfekt för att addera en modern sex appeal till sin look. Stövlarna är en perfekt matchningspartner till leggings, jeans eller bara ben. Även svenska designers som Rodebjer har hakat på trenden och gör galet snygga tygboots i fina färger som benvitt och tjusigt mossgrönt.

Annons
Moschino höga stövlar
Moschino
Balmain höga stövlar
Balmain
AF Vandevorst höga stövlar
AF Vandevorst

4. Snakeskin

Move over, leo! Det finns ett nytt djurtryck i stan och det går i reptilens tecken. Reptilprintet är den hetaste mönsterbilden på accessoarer, punkt slut. Det är också galet snyggt och trendigt på väskor.

Annons
Altuzarra snakskin skor
Altuzarra
Andrew GN snakeskin boots
Andrew GN
Off White snakeskin pumps i neon
Off White

5. Sommarstövlar

Wow – sommarstövlar är en riktig drömsko som passar till det mesta i sommargarderoben. En brun stövel, gärna med ett litet nedhasat skaft är en grym årstidsöverskridande sko som i princip håller stilen från tidig vår till sen höst och är en perfekt investering. Sommarstövlarna sitter som en smäck till den stora militär- och safaritrenden och är galet snyggt till den stora beige färgströmningen som finns i modebilden våren 2019.

Annons
Salvatore Ferragamo sommarstövlar i brutn skinn
Salvatore Ferragamo
Courrèges sommarstövlar brun skinn
Courrèges
Agnes B sommarstövlar brun skinn
Agnes B

6. Taxklack

Tiden då man vinglade omkring på 12 centimeter klackar och gärna med en rejäl platåsula är ett minne blott. Dagens självklara val för dressade tillfällen eller kontoret är en nätt liten slingback med en elegant och bekväm taxklack – en given vinnare i vår. Superfint till alla festliga tillfällen och till arbetsplatser med någon form av klädkod.

Annons

Här listar vi ett par klackar som finns i butik nu!

Altuzarra tacklack svart sko
Altuzarra
Marques' Almeida röd boots med taxklack
Marques’ Almeida
Acne studios tacklack svart sko
Acne studios

7. Stövletter

Säg hej till en favorit i skoväg, nämligen stövletten. Den är ständigt aktuell och vårens variant följer foten och har en elegant skulptural klack. Testa gärna en stövlett i tyg och ett kul mönster för hög trendfaktor.

Annons
Louis Vuitton stövletter
Louis Vuitton
Mugler stövletter
Mugler
Y project stövletter
Y project

8. Vita skor

Vita skor i alla former började bubbla på modemetropolernas streetstylescen för några säsonger sedan när influncers började rocka vita skor till sina färgstarka och kameraklara outfits. Vita skor bryter av look på ett modernt sätt och adderar en fräschör till vilken stil och trend som helst, speciellt trender som går åt det romantiska eller boho-flummiga hållet.

Annons
Casadei vita boots
Casadei
Emilio Pucci vita skor
Emilio Pucci
MSGM vita boots
MSGM
Off White vita pumps
Off White
Annons
Louis Vuitton vita snörkängor
Louis Vuitton
Vetements vita pumps
Vetements
Victoria&Tomas vita snörkängor
Victoria & Tomas
Annons

9. Festskor med en liten twist

Åh, vilket ögongodis. Vissa skor är som små konstverk och som man bara vill ha i sin ägo. I modehusens vårkollektioner finns det gott om underbart, vackra skor med det lilla extra. Det är klackar som ser ut som skulpturer, ursöta rosetter eller små blombroscher som pryder skorna. Det bästa med sådana här udda och unika skor är att det inte blir omoderna i och med de är så speciella och inte följer trend på något sätt. En investering till partygarderoben.

Vetements sko med eiffeltorn
Vetements
Luisa Beccaria
Annons
Thom Brown rosa sko med sporre
Thom Brown
Jacqemus sandalett med J klack
Jacqemus
Annons
Jacqemus sandalett med kulklack
Jacqemus

Läs mer:

20 snygga och trendiga sneakers du vill bära i vår

Säsongens trendigaste sko är sandaletten – ELLE listar 10 snygga varianter

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons