ELLE listar: De 9 hetaste skotrenderna våren 2019

Trendiga skor våren 2019

Är du på gång att handla ny vårskor? Spana in ELLEs kompletta trendguide för skor där vi har studerat i detalj vilka skomodeller som är trendigast våren 2019. Direkt från catwalken till din skogarderob!
28 mars, 2019

1. Cowboyboots

Hur kul och snygg är inte denna sköna cowboytrend? Modehusen och skodesigners har tolkat och utvecklat cowboytemat och adderat roliga detaljer, till exempel udda materialval som plast och kul, annorlunda färger. Ett plus är att klacken är precis lagom hög – precis så att man får lite schyssta ben, men det blir inte obekvämt.

Det är så fint att matcha cowboybootsen med bara ben i vårens och sommarens kjolar och klänningar. Självklart funkar denim och balla jeans superbra också!

MSGM gul cowboyboots

MSGM

Each x Other svarta cowboyboots

Each x Other

Redemption svarta cowboyboots

Redemption

Vetements svarta cowboyboots

Vetements

2. Chunky sneakers

Åh, goda nyheter tjejer och killar! Sneakerstrenden tuffar på och är superhet även våren 2019!

Det är fortfarande träningsskon med en grov sula och sportiga detaljer som regerar, ofta refererad till som dad sneaker. Här är det fritt fram att vara lite experimentell och testa knasiga och starka färger som neon och knalliga kulörer. Många modehus satsar också på exklusiva samarbeten med etablerade sportmärken som Nike, Adidas och Puma. Andra låter fantasin löpa fritt och tar ut svängarna designmässigt.

Sugen på att klicka hem ett par? Här kan du spana in våra favoriter!

Acne studios gula sneakers

Acne studios

Off White svarta sneakers

Off White

MSGM sneakers

MSGM

Fila svarta sneakers

Fila

Comme des garçons vita sneakers

Comme des garçons

3. Höga stövlar

Det är perfekt att bejaka sin inre ”Pretty woman” så här på vårkanten och slänga på sig ett par lårhöga stövlar. Vårens hetaste lårhöga stövlar går i sköna ljus nyanser eller metallic. Perfekt för att addera en modern sex appeal till sin look. Stövlarna är en perfekt matchningspartner till leggings, jeans eller bara ben. Även svenska designers som Rodebjer har hakat på trenden och gör galet snygga tygboots i fina färger som benvitt och tjusigt mossgrönt.

Moschino höga stövlar

Moschino

Balmain höga stövlar

Balmain

AF Vandevorst höga stövlar

AF Vandevorst

4. Snakeskin

Move over, leo! Det finns ett nytt djurtryck i stan och det går i reptilens tecken. Reptilprintet är den hetaste mönsterbilden på accessoarer, punkt slut. Det är också galet snyggt och trendigt på väskor.

Altuzarra snakskin skor

Altuzarra

Andrew GN snakeskin boots

Andrew GN

Off White snakeskin pumps i neon

Off White

5. Sommarstövlar

Wow – sommarstövlar är en riktig drömsko som passar till det mesta i sommargarderoben. En brun stövel, gärna med ett litet nedhasat skaft är en grym årstidsöverskridande sko som i princip håller stilen från tidig vår till sen höst och är en perfekt investering. Sommarstövlarna sitter som en smäck till den stora militär- och safaritrenden och är galet snyggt till den stora beige färgströmningen som finns i modebilden våren 2019.

Salvatore Ferragamo sommarstövlar i brutn skinn

Salvatore Ferragamo

Courrèges sommarstövlar brun skinn

Courrèges

Agnes B sommarstövlar brun skinn

Agnes B

6. Taxklack

Tiden då man vinglade omkring på 12 centimeter klackar och gärna med en rejäl platåsula är ett minne blott. Dagens självklara val för dressade tillfällen eller kontoret är en nätt liten slingback med en elegant och bekväm taxklack – en given vinnare i vår. Superfint till alla festliga tillfällen och till arbetsplatser med någon form av klädkod.

Här listar vi ett par klackar som finns i butik nu!

Altuzarra tacklack svart sko

Altuzarra

Marques' Almeida röd boots med taxklack

Marques’ Almeida

Acne studios tacklack svart sko

Acne studios

7. Stövletter

Säg hej till en favorit i skoväg, nämligen stövletten. Den är ständigt aktuell och vårens variant följer foten och har en elegant skulptural klack. Testa gärna en stövlett i tyg och ett kul mönster för hög trendfaktor.

Louis Vuitton stövletter

Louis Vuitton

Mugler stövletter

Mugler

Y project stövletter

Y project

8. Vita skor

Vita skor i alla former började bubbla på modemetropolernas streetstylescen för några säsonger sedan när influncers började rocka vita skor till sina färgstarka och kameraklara outfits. Vita skor bryter av look på ett modernt sätt och adderar en fräschör till vilken stil och trend som helst, speciellt trender som går åt det romantiska eller boho-flummiga hållet.

Casadei vita boots

Casadei

Emilio Pucci vita skor

Emilio Pucci

MSGM vita boots

MSGM

Off White vita pumps

Off White

Louis Vuitton vita snörkängor

Louis Vuitton

Vetements vita pumps

Vetements

Victoria&Tomas vita snörkängor

Victoria & Tomas

9. Festskor med en liten twist

Åh, vilket ögongodis. Vissa skor är som små konstverk och som man bara vill ha i sin ägo. I modehusens vårkollektioner finns det gott om underbart, vackra skor med det lilla extra. Det är klackar som ser ut som skulpturer, ursöta rosetter eller små blombroscher som pryder skorna. Det bästa med sådana här udda och unika skor är att det inte blir omoderna i och med de är så speciella och inte följer trend på något sätt. En investering till partygarderoben.

Vetements sko med eiffeltorn

Vetements

Luisa Beccaria

Thom Brown rosa sko med sporre

Thom Brown

Jacqemus sandalett med J klack

Jacqemus

Jacqemus sandalett med kulklack

Jacqemus

Läs mer:

20 snygga och trendiga sneakers du vill bära i vår

Säsongens trendigaste sko är sandaletten – ELLE listar 10 snygga varianter