ELLE listar: De 10 bästa vintagebutikerna i Paris

De 10 bästa vintagebutikerna i Paris

ELLE har samlat några av de bästa vintagebutikerna i Paris. Spana in det här innan du åker till second hand-butikerna och kärlekens stad.
06 december, 2019

På Paris smågator hittar du några av Europas bästa vintagebutiker. ELLE listar tio second hand-butiker i Paris som du inte vill missa.

Parisguide – vintagebutikerna du inte vill missa:

1.La petite fripe, Paris

La petit fripe, är en av de stora vintage-favoriterna. Butiken har blivit en institution och rekommenderas ofta för den som letar vintage i Paris. La petite fripe svämmar över av skatter – och då pratar vi skatter i form av vackra (ibland pastellfärgade) skor. Väl värt ett besök om du ändå är i krokarna runt la République.

Adress: La Petite Fripe Shoes and Mode Vintage, 41 Avenue de la République, 75011 Paris.

2. La mode vintage, Paris

Det här är stilikonen och parisienne Jeanne Damas vintagepärla med plagg från Courregés, Yves Saint Laurent och Alaïa. Missa inte att besöka butiken om du är i Paris eller besök deras onlinesajt – de fraktar i princip överallt.

Adress: La Mode Vintage, 12 rue Rochebrune, 75011 Paris eller besök hemsidan La Mode Vintage.

3. Prisca Paris

I den vackra lilla butiken nära Montmartre står Prisca Paris för fransk elegans. Här kan du förvänta dig lyx och en och en annan överraskning.

Adress: 69 rue du mont cenis, 75018 Paris

4. Free ‘P Star, Paris

En vintagekedja som erbjuder fem butiker med vintagekläder och accessoarer i hjärtat av Paris. Favoriten ligger i Marais.

Adress: Free ‘P Star, 52 rue de la Verrerie, Marais

5. Mamie Blue, Paris

Bra fyndfaktor och priser som motsvaras vintagebutiken Beyond retro i Stockholm, men i fransk form!

Adress: Mamie och Mamie Blue, 69 Rue de Rochechouart, Paris

6. Thanx God I’m a VIP, Paris

En bra välsorterad concept-vintagebutik med märken som Céline, Balenciaga och Hermès mixat med nya mindre märken. Har även ett härligt café.

Adress: 12 Rue de Lancry & Thanxgod.com 

7. Mad Vintage, Paris

Området runt Chatelet erbjuder en rad olika secondhand-butiker. På Mad vintage kan man både fynda (festklänningar) och lämna in plagg för ändringar i deras ateljé. Toppen!

Adress: Mad Vintage, 66 Rue St Denis, Paris

8. Guerrisol, Paris

Om du känner till Erikshjälpen i Sverige är det här motsvarigheten. Guerrisol står för billiga priser! Hit går modestudenter när de ska hitta billiga plagg att testa sina ideér på. Finns på olika adresser i Paris, men den runt Pigalle sägs vara den bästa.

Adress:  19 Avenue de Clichy & Guerrisol.

9. Puces de Vanves, Paris

Vintagemarknaden rekommenderas av ELLEs bloggare Elsa Billgren som utlovar fantastiska fynd. Bland dyra inredningsdetaljer och vackra prisvärda prylar står fransmännen och dricker vin medan turisterna prutar. Varenda låda är fylld med minst 50 år gamla saker.

Adress: Metro porte de Vanves, Avenue Georges Lafenestre

10.Vintage Désir, Paris

Vintage Désir, inklämd mellan Marais bästa falafelställen i Marais. Här hittar du sidenskjortor, pälsar och kavajer för mellan 5 och 25 euro. Väl värt ett besök!

Adress: Vintage Désir, 32 Rue des Rosiers, Marais

LÄS MER:

ELLE listar bästa resesällskapet: 9 lyxiga kabinväskor

Svenska skönhetsprodukten säljs som lyxvara i Paris

Hyra kläder: Vi listar butikerna för vardag och fest