ELLE listar allt du behöver ha koll på om "nya" Celine

ELLE listar allt du behöver ha koll på om "nya" Celine

Celine har re-lanserat sin hemsida och här kan du spana in det franska varumärkets nya visuella identitet skapat av husets konstnärliga ledaren Hedi Slimane. Att det var just Monsieur Slimane tog över, känd för sin rockiga LA-estetik på Celine har förvånat många och reaktionerna har inte låtit vänta på sig.
20 oktober, 2018

Hej och hå, hur ska det gå?! Hedi Slimane stod definitivt för Parisveckans stora modeskandal. Hans debutkollektion för det franska modehuset har minst sagt varit omsusad och omskriven långt innan modeveckan. Reaktionerna efter visningen har inte väntat på sig heller. Hardcore-fansen från åren med den förra designchefen Phoebe Philo, också kända som Philophiles, har minst sagt rasat och känt sig väldigt kränkta av ALLT – från modet till de väldigt unga och smala modellerna. Nu har de sobra tonerna och eleganta, gärna oversizeade, siluetterna ersatts av paljettklänningar, läderoveraller och kortkort som andas rock n roll och LA. Blir kollektionen en succé eller komplett flopp? Ja, det diskuterar de lärde i modebranschen. Här listar ELLE de största nyheterna på Celines nya resa.

Den nya väskan

Väskan var den första smygtitten vi fick av Celines nya look à la Hedi Slimane. Väskan är en strukturerad historia med en snygga, guldiga metallbeslag. Looken är damig och är ett perfekt komplement till den nya rockiga kollektionen som kommer i butik nästa år.

Lady Gaga trivs med sin nya Celineväska.

Lady Gaga trivs med sin nya Celineväska.

Lady Gaga gav oss en smygtitt på höstens damiga men minimalistiska it-väska nummer ett, som lanseras den 12 november. Döpt efter Celines adress, 16 rue Vivienne i Paris, har den fått det stilrena namnet 16. Kommer i tre storlekar och flera färger.

Celines nya väska, Vivienne "16" i grön.

Välkommen till familjen. Möt den nya väskan 16.

Den ”nya” loggan

Det första Hedi Slimane gjorde var att ändra loggan och slopa accenten. För alla typsnittsnördar så är den nya loggan i det modernistiska typsnittet Futura. Att inte använda accenten är i för sig ingen ny företeelse för Celine som inte använde någon accent eller väldigt sällan på 1960 och 70-talet. Denna omgörning är helt i linje med Hedis fäbless att röra om i grytan ordentligt. Som ni kanske kommer ihåg så var det Hedis påhitt att slopa Yves från Saint Laurent.

Celine logga utan accent.

Den nya loggan utan accent.

Den nya hemsidan

Celine har re-lanserat sin hemsida och här kan du spana in det franska varumärkets nya visuella identitet.

Nya fans

Årets mest udda duo spanade vi in på Celines frontrow: Karl Lagerfeld och Lady Gaga.

lady gaga karl lagerfeld på celine

Nya BFFs månntro ? Lady Gaga och Karl Lagerfeld på Celines visning den 28 september.

Den nya kollektionen

Kortakorta klänningar och kjolar, check! Tuffa läderjackor, check! Massa vintage 80-tals inspiration, check! Det var med andra ord en klassisk Hedi Slimane-modeupplevelse man fick till livs i Paris fredagen 28 september. Fjärran från den arkitektoniska, skulpturala design  i en avskalad stil som var ett signum för Celines förra kreativa ledaren Pheobe Philo.

Celine catwalk ss 19 vit volangtopp

Celine

Celine catwalk ss 19 gulkjol och läderjacka

Celine

Celine catwalk ss 19 läderkappa

Celine senaste visning unde modeveckan

Foto: Imaxtree

Läs mer:

ELLEs Cia Jansson om Hedi Slimanes debut för Celine

Hedi Slimane till franska modehuset Céline

Célines Stockholmsbutik är öppen – och har en interiör utöver det vanliga