Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Efter kritiken: Prada slutar med päls

23 maj, 2019 
Prada
Det Italienska lyxvarumärket Prada gör från och med vår- och sommarsäsongen 2020 det medvetna valet att sluta med animalisk päls! Beslutet kommer efter ett gäng hårda kommentarer från djurrättsaktivister.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Lyxvarumärket Prada har under de senaste månaderna fått hård kritik för valet att inte kommentera sin produktion av animalisk päls i sina plagg och accessoarer. Nu väljer de att göra ett medvetet val och låter all produktion bli helt fur-free i framtiden, med start från och med den kvinnliga SS2020-kollektionen.

Hård kritik mot Prada

Det var i september som Prada-gruppen, som även äger designermärken som Miu Miu och Church’s, fick tusentals upprörda mejl om valet att inte ta ställning och avstå från pälsproduktion.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Under den perioden valde dock varumärket att upplysa om att de medvetet valt att inte uppmuntra konsumenter till pälskonsumtion, eftersom de valt att avstå från att marknadsföra pälssortimentet. Detta ledde i sin tur frågan vidare till varför de då inte valt att bli helt fur-free.

Annons

Mark Oaten, verkställande direktör för International Fur Federation, uttryckte sin besvikelse på att Prada valt att inte möta aktivistorganisationen och diskutera denna fråga vidare.

Prada AW16 / 17 Foto: Imaxtree
Päls från höst-och vinterkollektionen 16/17 hos Prada. Foto: Imaxtree

Fler och fler gör sällskap

Modehuset Gucci var snabbare på bollen och skippade all pälsproduktion redan till sin vår- och sommarkollektion 2018. Därefter har även Chanel, Burberry och Versace tagit vid och följt i deras fotspår.

Värt att notera är att pälssortimentet hos Prada endast består av mindre än 1 procent av utbudet, men i och med valet att göra andra lyxmärken sällskap kan detta förhoppningsvis uppmuntra fler märken att också ta det moderna steget.

Läs mer:

Prada visar upp sin resortkollektion i New York – se bilderna

Gucci slopar all päls från och med 2018

Chanel slutar använda äkta päls och reptilskinn

Annons