Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Chefsdesigner på J.Lindeberg har skapat årets dogtag till Stockholm Pride

01 aug, 2014 
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
dogtagpride

Stockholm Pride, som äger rum 28 juli – 2 augusti, är Nordens största Pridefestival, och pågår i fem dagar i huvudstaden. Pride tar varje år fram en dogtag tillsammans med en designer, och årets Stockholm Pride-smycke är designat av chefsdesignern på J.Lindeberg, Jessy Heuvelink.

– ”Det är en stor ära att få vara årets dogtag-designer på Stockholm Pride. Jag är väldigt förväntansfull och stolt över att ha fått det här privilegiet”, säger han.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

av OLLE ARNELL

Jessy Heuvelink är född i Holland men har i många år arbetat på svenska modehuset J.Lindeberg. Han har tidigare arbetat på kända modehus som Viktor & Rolf, Christian Lacroix och Adidas.

Annons

– Att vara annorlunda, sticka ut från mängden och vara den som inte passar in kan vara svårt ibland. Men jag hoppas att mitt armband kan vara en daglig påminnelse och inspiration för människor att med sig, fira vem de är och att vara stolt”.

JessyHeuvelink

Dogtagen får man när man köper en veckobiljett till festivalen, och kommer att finnas i 5000 exemplar, så det är först till kvarn som gäller för att lägga vantarna på unisex-armbandet i läder med det ingraverade budskapet ”Celebrate Diversity”.

”Först och främst vill jag inspirera människor. Som en öppet homosexuell man firar jag vem jag är varje dag, inte bara under Pride, men Pride är fortfarande en nödvändighet eftersom många människor lever under mindre gynnsamma situationer eller inte kan åtnjuta samma privilegier som vi tar för givet. Människor behöver påminnas om att kärleken är universell och att mångfald är något som ska firas. Så länge det finns hat finns det en anledning att festa. Som en offentlig person, på grund av min ställning som chefdesigner för J.Lindeberg, känner jag att det är min skyldighet att bidra och inspirera på alla sätt jag kan”, berättar Jessy Heuvelink.

DogtagPrideartikel

Tidigare Dogtag-designers

1998 – Efva Attling

1999 – Camilla Wessman

2000 – Tom Hedqvist

2002 – Christer Lindarw

2003 – Andy Gunnarsson

2004 – Luoise Häggberg

2005 – Lars Eriksson

2006 – Magnus Skogsberg

2007 – Margaretha Julle

2008 – Jake Rydqvist

2009 – Alessandro Falca

2010 – Sofia Priftis

2011 – Karolina Tullberg

2012 – Bea Szenfeld

2013 – Jean Paul Gaultier

För mer info: www.stockholmpride.org

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons