Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Zendaya och Dune-castens bästa röda mattan-looks från Dune 2-turnén

28 feb, 2024 
Dune-casten på premiären av Dune 2 i London
Dune 2 är äntligen här – och med den några riktigt starka röda mattan-looks! Zendaya är känd för att alltid leverera genomtänkta, storslagna nummer, och nu har hon med sig bland andra Florence Pugh, Timothée Chalamet och Anya Taylor-Joy på mattan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 efterlängtade filmer att se fram emot 2024Brand logo
5 efterlängtade filmer att se fram emot 2024

Den andra delen av Dune har länge varit efterlängtat av fans, inte minst efter att filmen blivit försenad på grund av strejker i Hollywood. I den återvänder Zendaya som Chani, en av ökenfolket, och Timothée Chalamet som hertig över huset Atreides. Uppföljaren är om möjligt ännu mer stjärnspäckad än originalet, bland annat ser vi Austin Butler, Anya Taylor-Joy och Florence Pugh i rollistan.

Detta lovar inte bara en storslagen filmupplevelse – utan även en lika storslagen pressturné! Casten har turnerat världen över för att marknadsföra filmen, och bjudit på slående looks som går helt i linje med filmens estetik och garderob.

Annons

På den röda mattan ser vi tydliga influenser från filmens ökentema, med jordiga färger och organiska former. Man har även tagit inspiration från filmens många rustningar och utsmyckade kostymer, med metallic i alla dess former. Här är våra favorit-looks från Dune 2:s röda mattan-premiärer!

Dune 2-premiären i Mexico City

Zendaya dune 2 mexico city
Victor Chavez/Shutterstock

Zendaya i en custom, brun Bottega Veneta-ensemble med lekfulla proportioner. Looken består av en supercropped polotopp med oversized ärmar och en fotsida kjol med lårhög slits. Till det bar hon en glittrande fotlänk och ett överflöd av ringar.

Annons
Florence Pugh Dune 2 Mexico city
IMAGO/Carlos Tischler

Florence Pugh bar en supertight vit klänning från London-baserade modemärket Standing Ground. Grundaren Michael Stewart har angett geologi som en inspiration bakom hans kreationer, något som passar Dunes tema perfekt. Vi ser mycket av filmens ökenmiljöer återspeglas i castens looks på röda mattan, med naturfärger och organiska former.

Florence kontrasterade den eleganta klänningen med en cool, spretig frisyr som matchades perfekt med långa, lekfulla diamantörhängen.

Timothée Chalamet Mexcio city Dune 2
IMAGO/Carlos Tischler

Även Timothée Chalamet lekte med proportionerna på sin Prada-kostym, med uppkavlade ärmar på den midekorta kavajen. Kan vi ana en referens till karaktärens Paul Atreides familjs historia av tjurfäktning?

Annons
Timothée Chalamet Mexcio city Dune 2
ZUPR / BACKGRID US / TT

För en stund bar han även en gyllene luchadormask. En blinkning till den populära mexikanska wrestling-traditionen.

Austin Butler Mexcio city Dune 2
IMAGO/Carlos Tischler

Austin Butler bar en kritstrecksrandig kostym från Saint Laurent. En klassisk look med en rolig detalj i den kritstrecksrandiga skjortan.

Annons

DUNE 2-PREMIÄREN I Paris

Zendaya Paris Dune 2
Ziya / SplashNews.com

Vid ett fototillfälle för Dune 2 i Paris bar Zendaya en vit kreation från Alaïa som klättrar i en spiral upp längs kroppen.

Zendaya Paris Dune 2
OLIVIER BORDE / BESTIMAGE

På kvällens röda matta representerade Zendaya Louis Vuitton och Bvlgari – två märken hon är ambassadör för. Hon bar en tvådelad gyllene klänningen i brokad från Louis Vuitton med en överdimensionerad krage, och till det örhängen och armband från Bvlgari.

Annons
Léa Seydoux Paris Dune 2
OLIVIER BORDE / BESTIMAGE

Léa Seydoux valde även hon Louis Vuitton kvällen till ära. Hennes aftonklänning i mörkblå sammet kompletterades med matchande höga handskar. Vi älskar hennes styling som för tankarna till gamla Hollywood med de blonda lockarna i sidbena och klassiska röda läppar.

Rebecca Ferguson Paris Dune 2
Marechal Aurore/ABACA/Shutterstock

Svenska Rebecca Ferguson bar en look från Givenchys arkiv. Den bjöd på vit spets med metalliska applikationer och kontrasterades med ett par överdimensionerade platåskor.

Annons
Timothée Chalamet Paris Dune 2
Marechal Aurore/ABACA/Shutterstock

Timothée Chalamet kom i en slimmad kostym från Givenchy, komplett med en bröstplåt i krom.

Timothée Chalamet Paris Dune 2
OLIVIER BORDE / BESTIMAGE

Gnistrande metallic återkommer på den röda mattan, och känns igen från rustningarna och de utsmyckade kostymerna från filmen.

Annons

DUNE 2-PREMIÄREN I London

Zendaya London Dune 2
NEWSUK

Detta känns som ett av få tillfällen det är befogat att använda sig av uttrycket "break the internet", för det är vad den här looken gjorde! På premiären i London bar Zendaya en couture-look från Mugler 1995.

Muglers tolkning av en rustning består av metalliska plattor som ser ut att vara gjutna efter Zendayas kropp, med strategiska cutouts där vi ser igenom ett lager av plast. Zendaya ser ut som lika delar futuristisk robot som medeltida riddare.

Zendaya London Dune 2
PLAA

Looken toppades med diamanter från Bvlgari och vattenkammat hår. Varje gång man tror att Zendaya, med hjälp av stylisten Law Roach, peakat modemässigt överträffar hon sig själv igen. Den här röda mattan-looken kommer säkerligen gå till historien!

Annons
Zendaya London Dune 2
NEWSUK

Rustningen var inte den enda looken Zendaya bar under kvällen, utan hon bytte senare till den här (gissar vi, något sittvänligare) klänningen från Mugler.

Anya Taylor-Joy London Dune 2
SUMO / BACKGRID UK / TT

Även Anya Taylor-Joy gick all out på premiären i London, och levererade den här eteriska, änglalika looken från Dior haute couture.

Annons
Anya Taylor-Joy London Dune 2
NEWSUK

Den djupt urringade, plisserade klänningen bars tillsammans med en lång slöja som riktade blicken till Anyas ansikte med minimalistisk ögonmakeup och vinröda läppar.

Florence Pugh London Dune 2
Cat Morley

Florence Pugh valde Valentino kvällen till ära, hon bar en maximalistisk, brun paljettklänning med släp och draperad urringning med huva. Hon ser verkligen ut som en ökendrottning i denna look, som kompletterades med matchande cuff-armband.

Annons
Timothée Chalamet London Dune 2
PLAA

Även Timothée Chalamet satsade på metallic denna kväll, i en look från favoritdesignern Haider Ackermann. En överdimensionerad, boxig t-shirt matchades med silverbroderade jeans, som även dem för tankarna till en rustning. Looken kompletterades med ett glittrande halsband.

Léa Seydoux London Dune 2
Cover Images

Léa Seydoux bjöd på ännu en storslagen look från Louis Vuitton. Vi älskar det intrikata, broderade paljettmönstret och släpet som påminner om ett glittrande vattenfall. Hon valde till detta en minimalistisk beautylook som lät klänningen tala för sig själv.

Annons
Rebecca Ferguson London Dune 2
Cover Images

Det metalliska temat fortsätter i Rebecca Fergusons Fendi-look. Looken består av av en enkel, svart bas som breder ut sig i ett släp bakom henne. I en trompe l'oeil-effekt är en glittrande silver-siluett broderad i mitten. Detta matchas snyggt med en slarvig, låg knut, med några lösryckta slingor runt ansiktet.

Austin Butler London Dune 2
PLAA

Sist men inte minst har vi Austin Butler i en kostym från Gucci. Vi älskar den fotsida kavajen som han bär nästan som ett släp, och stylingen med det urringade, enkla vita linnet.

Annons
Casten London Dune 2
PLAA

Här ser vi hela Dune-casten samlad på röda mattan i London. Ett moderiktigt gäng!

DUNE 2-PREMIÄREN I Seoul

Timothée Chalamet Zendaya Dune 2 Seoul
Steve Cho Kyewoong/Penta Press/Shutterstock

I Seoul bjöd Zendaya och Timothée Chalamet på ett matchance BFF-moment! Stjärnorna valde att bära en lokal talang i form av den sydkoreanska designern Juun.J på en Q&A i samband med premiären. Vi hade inte tackat nej till den är biker-overallen – varken i rosa eller blått!

Annons
Zendaya Seoul Dune 2
SHLEE

På premiärkvällen valde Zendaya ännu en look från arkiven, den här gången från Givenchy från slutet av 90-talet. Den gråa dressen har ett futuristiskt mönster i röd metallic.

Zendaya Seoul Dune 2
SHLEE

Vi älskar Zendayas beauty-look till denna outfit, med extra långa polisonger och röd eyeliner.

Annons
Timothée Chalamet Seoul Dune 2
SHLEE

Timothée Chalamet bar en enkel, välsittande, vit kostym från från Gucci med bruna boots och ett gnistrande halsband.

DUNE 2-PREMIÄREN I New York

Zendaya Dune 2 New York
Mandatory Credit: Photo by Broadimage/Shutterstock (14365796az)Zendaya'Dune: Part Two' US Premiere, New York, USA - 25 Feb 2024Broadimage/Shutterstock

På final-premiären i New York valde Zendaya en Stéphane Rolland Couture-klänning med en cutout som sträcker sig ända från nyckelbenen till knäna och skulpturala guld-detaljer på kjolen. Detta matchade hon med guldmålade naglar och diamantbeströdda ringar.

Annons
Zendaya Dune 2 New York
Kristin Callahan/Shutterstock

Även hennes beauty-look bjöd på gyllene glow, och håret bar hon utsläppt i naturliga lockar.

Anya Taylor-Joy Dune 2 New York
Broadimage/Shutterstock

Guld verkade vara temat för kvällen, även Anya Taylor-Joy bar en gyllene kreation. Hennes klänning är från Maison Margiela haute couture, med en underklänning i guld och ett övre lager i svart tyll.

Annons
Rebecca Ferguson Dune 2 New York
Broadimage/Shutterstock

Rebecca Ferguson gick åt det gotiska hållet i svart spets från Olivier Theyskens. Till detta bar hon lårhöga lackstövlar. En supersexig och cool look!

Timothée Chalamet Dune 2 New York
Gregory Pace/Shutterstock

Timothée Chalamet sportade en läder-på-läder-look från Prada. Han valde att mixa brunt och svart läder, och resultatet blev riktigt lyckat.

Annons
Florence Pugh Dune 2 New York
Kristin Callahan/Shutterstock

Det här är nog vår favorit-look på Florence Pugh! Hon bär en svepande, plisserad klänning i silver med hög hals och djup rygg, även den från Valentino. Florence har en förmåga att alltid kännas helt egen på röda mattan, med oväntade och unika klädval.

Florence Pugh Dune 2 New York
Mandatory Credit: Photo by Kristin Callahan/Shutterstock (14362808dr)Florence Pugh'Dune: Part Two' US Premiere, New York, USA - 25 Feb 2024Kristin Callahan/Shutterstock

Även hennes makeup gick i metallens tecken, med grafiska eyeliner-stickers i glänsande silver. Dessa kompletteras perfekt av hennes markerade ögonbryn. Extra plus i kanten för hennes coola piercings i öron och näsa!

Annons
Léa Seydoux Dune 2 New York
Broadimage/Shutterstock

Léa Seydoux fortsätter på det vinnande konceptet med paljetter och släp, även denna blåsa är från Louis Vuitton.

Austin Butler Dune 2 New York
Broadimage/Shutterstock

Austin Butler bar Haider Ackermann, som vi tidigare under pressturnén sett Timothée Chalamet i. Austin går som vanligt åt det mer klassiska hållet, om än med en twist. Han bär en cropped, elfenbetsvit kavaj och en skjorta med utsmyckade manschetter.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons