Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskorParis Fashion Week

Drottning Silvias nobelklänning 2019 är signerad Elie Saab

10 dec, 2019 
Drottning Silvias nobelklänning 2019
Drottning Silvia väljer att återanvända en crèmefärgad haute couture-klänning från egna garderoben till Nobel 2019. Här är allt du behöver veta om klänningen!
Annons

Drottning Silvias nobelklänning 2019 är ett verk av den libanesiske designern Elie Saab – ett val som drottningen även bar under sin resa till Beirut tidigare under hösten. Det är första gången drottningen väljer att bära Elie Saab i nobelsammanhang. Men designerns kreationer har tidigare burits ett flertal gånger av kronprinsessan Victoria genom åren.

Drottning Silvias nobelklänning 2019

Drottning Silvias nobelklänning – en haute couture-succé

2019 års nobelklänning är en modifierad crèmefärgad haute couture-klänning i tjockt sidentyg med guldbroderier från Elie Saabs vår- och sommar 2019. Originalklänningen har en slits som går betydligt högre upp på höften än den drottningen bär under Nobel. Dessutom har Silvia fått en insydd vit underdel under klänningens transparenta topp.

Till klänningen bär drottningen drottning Sofias diadem tillsammans med briljantörhängen, en briljantcollier och en brosch med pärlor, rubiner och opaler. Ett armband ur Kronjuvelerna pryder handleden.

Andra accessoarer vi kan se på drottningen är Serafimerordens ljusblå band, briljanterat ordenstecken, en briljanterad bröststjärna (kraschan) samt ett briljanterat miniatyrporträtt av kung Carl Gustaf.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons