Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

Dolce & Gabbana klädde Melania Trump på nyår – trots Sophie Theallets uppmaning

03 jan, 2017 
AvSofia Börjesson
Melania Trump ringde in det nya året iklädd en klänning från Dolce & Gabbana, och modehuset tackade henne hjärtligt. Sophie Theallets uppmaning till andra designers om att inte klä den blivande presidenthustrun verkar därmed inte ha burit frukt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Donald Trump och hans hustru Melania firade in 2017 i Palm Beach, Florida. Den blivande presidentfrun bar en stor ring, ett brett diamantarmband och en klänning från Dolce & Gabbana.

Den italienske designern Stefano Gabbana verkade glädjas åt valet, och lade upp en bild på Instagram på Melania i klänningen med texten: ”Melania Trump, thank you”, följt av flera hjärtan och hashtagen #DGwoman.

Strax efter presidentvalet i november gick kläddesignern Sophie Theallet ut med en uppmaning till sina kollegor. Hon, som har arbetat nära Michelle Obama under hennes år som first lady, tänkte inte klä Melania Trump, och skrev så här i ett öppet brev:

Annons

”Som en som strävar efter mångfald, individuell frihet och respekt för alla livsstilar kommer jag inte att låta mig associeras på något sätt med USA:s nästa first lady.”

LÄS OCKSÅ: DESIGNERN VÄGRAR ATT KLÄ MELANIA TRUMP

”Den rasistiska, sexistiska och främlingsfientliga retoriken som hennes man stod för under presidentkampanjen är oförenliga med de värderingar som vi lever efter. Jag uppmuntrar därför mina designerkollegor att göra detsamma.”

Kläderna som bärs av USA:s first lady uppmärksammas världen över, och det är något som modeindustrin är väl medveten om. Och med tanke på det italienska modehusets svar på Melanias klädval verkar det som att uppmaningen till bojkott inte togs emot på det sätt som Sophie Theallet hade hoppats.

Annons