Diors trollbindande Haute Couture-kollektion 2020/2021

Dior Haute Couture 2020/2021

Dior bjöd på drömlika klänningar i en fantasivärld när de visade fram sin senaste couture-kollektion för 2020/2021. Se alla looks från den hänförande kollektionen här!
06 juli, 2020

 

Idag avslöjade modehuset Dior sin haute couture-kollektion för hösten- och vintern 2020 med en exklusiv film online.

”Le Mythe Dior”

Istället för en sedvanlig visning valde huset med Maria Grazia Chiuri  i spetsen att bjuda in gäster och press till att se filmen ”Le Mythe Dior” – skapad för huset av italienska filmskaparen Matteo Garrone. Filmen tog avstamp i ett fantasiuniversum med miniatyrklänningar som väcktes till liv genom magi, grekisk mytologi och Dior-drömmar. Filmen fick direkt efter den visats kritik för att inte vara inkluderande.

kvinnliga konstnärer hyllas

Den trollbindande kollektionen består av 37 fängslande, skulpterade, broderade och exeptionella klänningar. Maria Grazia Chiuri ville med kollektionen fira och hylla arbetet och resor – från fem inspirerande kvinnor, figurer och konstnärer ur den surrealistiska rörelsen: Lee Miller, Dora Maar, Dorothea Tanning, Leonora Carrington och Jacqueline Lamba – var alla visionärer med djärva personligheter, som överskred rollen som musa genom sina bländande talanger som konstnärer.

Se alla looks från Dior haute couture-kollektion 2020:

Foto: Dior

LÄS MER: 

Christian Dior Haute Couture AW19/20

Minnesvärd magi i Marrakech – se bilderna från Dior Cruise 2020

Modecirkus på Diors haute couture-visning – se alla bilder här

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: