Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Diors Kim Jones blir ny chefsdesigner på Fendi

09 sep, 2020 
Dior's chefsdesigner Kim Jones ny chefsdesinger på Fendi
Nu tar han sig ann ett av modevärldens mest prestigefulla designjobb. Här är allt du behöver veta om Fendis nya chefsdesigner Kim Jones!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Bara två dagar före Fendis AW19-visning 2019 somnade den legendariska modeskaparen och modeikonen, Karl Lagerfeld, in efter en lång tid av sjukdom. 85 år gammal arbetade han in i det sista med att skapa kollektionen för Fendi. Sedan dess har modehuset inte officiellt gått ut med någon ny ersättare, istället har Siliva Venturini (barnbarn till grundarna Adele and Edorado Fendi) drivit modehuset efter Karls bortgång. Nu återvänder hon till att endast designa herr och accessoarer.

Siliva Venturini (barnbarn till grundarna Adele and Edorado Fendi) designade Fendis AW20-kollektion.

Kim Jones blir Karl Lagerfelds efterträdare på Fendi

Men så idag den 9 september kom nyheten att den 46-åriga brittiska modeskaparen Kim Jones blir Karl Lagerfelds efterträdare – och som ansluter till sig som konstnärlig chef för damkollektionen och haute couture. Kim Jones är sedan 2018 chefsdesigner för Dior’s herrkollektion och kommer fortsätta sin roll hos Dior Homme, trots sin nya rollen hos Fendi. Anledningen är att de båda modehusen ägs av den franska lyxmogulen LVHM.

Med estetik från ungdomskultur och Londons klubbscen

Diors Kim Jones designer för Fendi
Kim Jones på Dior’s höstvisning 2020.

Kim Jones tog examen från modeskolan Central Saint Martins i London innan han startade märke under eget namn. Han har tidigare jobbat på märken som Uniqlo, Topman, Umbro, Mulberry, McQ, och Hugo Boss, bland andra. Hans estetik är känd för att hämta inspiration från ungdomskultur och Londons klubbscen och en av höjdpunkterna i Kim Jones karriär är det uppmärksammade samarbetet mellan Louis Vuitton och skatemodemärket Supreme som blev en dunder succé.

Nu ska han för första gången designa en damkollektion och en haute couture- kollektion, något han inte gjort tidigare. Vi följer hans första damkollektioner för Fendi med spänning!

Foto: Imaxtree

LÄS MER: 

15 trendsäkra (och så snygga!) chunky boots att bära i höst 

Fendis kärleksfulla hyllning till Karl Lagerfeld

Vitt i vinter – 24 kappar och jackor som håller stilen

Annons