PARIS FASHION WEEK – Allt du vill veta om Dior SS22

Dior SS22 Paris fashion week 2021

Modeveckan har nu förflyttats till Paris och vi är mer än redo för att se vad kärlekens stad har att erbjuda. Följ med Dior tillbaka till 60-talet där färgblock står i fokus. Upptäck hela kollektionen här!
29 september, 2021
0:56

Efter reklamen: Ashley Olsen - Stilresan genom åren

(0:56)

Paris modevecka är i full gång, och igår visade Christian Dior sin vår -och sommarkollektion för 2022. Visningen tog plats i ett stort utställningstält vid Jardins des Tuileries och vi kan definitivt säga att det var något utöver det vanliga. Anna Paparatti som designade scenografin, skapade ett stort brädspel målat i alla färggranna kulörer du kan tänka dig, där modellerna rörde sig som spelpjäser under visningen. I taket hängde skimrande discokulor som gav oss en känsla av ett liv efter pandemin.

Inspireras av tidigt 60-tal och färgblock

Chefsdesignern Maria Grazia Chiuri tar oss tillbaka till tidigt 60-tal och låter oss återigen upptäcka husets slim look som plockades fram av den tidigare chefsdesignern Marc Bohan som arbetade för Dior under åren 1958–1989. I den nya SS22-kollektionen möts vi av lätta och slimma siluetter med en modern touch. Kulörerna är färgstarka och det är tydligt att färgblock står i fokus för Dior inför nästkommande säsong. Quiltade plagg är även något som hänger med oss in i våren om Dior får bestämma– och det är vi så glada för!

Vi välkomnar ett färgsprakande Dior – scrolla vidare för att se hela visningen och kollektionen.

Se hela visningen här:

Christian Dior SS22:

Foto: Imaxtree