Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Hantverk hyllas när Dior visar Haute Couture AW21

06 jul, 2021 
Dior Haute Couture aw21
Höst- och vintersäsongens Haute Couture-vecka för 2021/22 är i full gång och vet du vad? Fysiska visningar med inbjudna gäster verkar äntligen (!) vara tillbaka i rullning. Igår hyllade Dior det kreativa hantverket och personerna bakom den fantastiska kedjan som håller Couture-visningarna vid liv. Se kollektionen här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Inspireras av Miu Miu – så bär du upp afterski-trendenBrand logo
Inspireras av Miu Miu – så bär du upp afterski-trenden

Efter en tid av begränsningar, inställda tillställningar och ja låt oss vara ärliga, dagar där klädkoder absolut inte kommit på tal, kan vi nu blicka mot en tid till förändring. Haute Couture-veckan är i full blom i Paris och som ett brev på posten är veckans dagar fyllda med inspirerande visningar och kreationer – i fysisk form! Under gårdagen, den 5 juli, visade Dior sin Haute Couture-visning för höst- och vintersäsongen 2021 inbjudna gäster fick ta del av en levande visning igen.

Annons
Dior haute couture aw21 hadbroderad vägg
Visningslokalens väggar var klädda med handbroderade motiv.
Handbroderade väggarna!
Annons

Hantverket och historian i hyllning

Med handbroderade väggar klädda som ett panoramafyllt landskap presenterades Haute Couture-visningen där det detaljrika hantverket av Couture stod i fokus. Efter tre säsonger utan fysisk visning ville husets chefsdesigner Maria Grazia Chiuri hylla processen och kreativiteten som ligger i hantverket bakom en visning och framförallt belysa den osedda kedjan av människor i modebranschen som får drömlika kollektioner och kreationer komma till liv med textiler och skickligt hantverk.

detaljbild Dior haute couture aw21

Handbroderi, plissering, tweed och cut-outs

Även om vi är sugna på mer uppklädda dagar igen är det tydligt att pandemi-året satt sina spår även i Couture-kollektionerna då mer funktionella drag syns i ny tappning. Vardagsdräkter, kappor och kostymer i tweed kombineras med gåvänliga kängor och skyddande huvudbonader, färgpaletten har en naturnära melodi och handbroderade mönster fångar naturens vackraste drag.

Annons
detaljer Dior haute couture aw21S
kängor Dior haute couture aw21 catwalk
Annons
hatt och kappa i tweed Dior haute couture aw21.

Men klänningarna är det som sticker ut! Med svepande längd som röd tråd ser vi ett fång där allt från plissering, handbroderi, skira transparenta tyger och avslöjande cut-out detaljer plockas upp både här och var. Ta en titt på det magiska hantverket och låt dig inspireras av catwalk-bilderna nedan. Och du, missa inte att ta några minuter för att se hela visningen – en stund med magi utlovas!

Se hela visningen här:

Kollektionen:

Foto: Imaxtree, Dior

Annons