5 digitala museum perfekta för modeälskaren

Digitala museum att spana in om du gillar mode och design

Saknar du helgens mysiga museirunda? Lugn, här är våra fem digitala favoriter du kan besöka från soffan. Vi listar ställena för dig som älskar design och mode!
14 maj, 2020

Om något gott har kommit ur den här tuffa våren så är det att allt fler museer och utställningar nu finns tillgängliga digitalt. Här är våra fem modefavoriter!

Nordiska museet Mitt 50tal digital utstallning

Från utställningen Mitt 50-tal på Nordiska museet.

1. Valentinos digitala drömvärld

Valentino Garavani Museum

Ett virtuellt Valentino-museum med 3D-effekter, där du kan ”strosa” mellan rum som endast finns på skärmen. Ladda ner appen för starkast upplevelse, men det går även bra att besöka museet i din webbläsare. En digital drömvärld, fylld av exklusivt och vackert mode!

Valentinogaravanimuseum.com

2. Tusentals museer över hela världen

Google Arts & Culture

Här har Google samlat 2 000 museer från hela världen, som delar med sig av både aktuella utställningar och välfyllda arkiv. Dessutom är appen sammankopplad med Google Maps, så om du uppdaterar den kan du åka runt i världen och besöka museer som British Museum i London, Guggenheim Museum i New York och Van Gogh Museum i Amsterdam var du än befinner dig.

Artsandculture.google.com

3. Fastna i timmar i bildarkivet

Victoria & Albert Museum

Londons härliga konst- och designmuseum har massor av material online och under coronastängningen har det utvecklats ytterligare med webbföreläsningar och visningar. Här kan du fastna i timmar i utställningarnas inspirerande bildarkiv.

Vam.ac.uk

4. Svenska museer på en digital plats

Digitalt Museum

En gemensam databas för norska och svenska museum. Arkdes, Nationalmuseum och Nordiska Museet finns representerade, och därifrån kan du klicka vidare till de olika museernas onlineutbud – som har ökat rejält under den senaste tiden.

Digitaltmuseum.se

5. Tips för föräldrar som är hemma med barn

Design Museum

Londonmuseet för design har ett stort digitalt utbud och under stängningen på grund av coronapandemin har de erbjudit designsamtal och workshops via nätet. De har även en massa tips för föräldrar som är hemma med barn och fått slut på pyssel och aktiviteter.

Designmuseum.org

Text: Helena Skoog Foto: Nordiska museet, Girls/HBO

LÄS MER

Gör verklighet av dina drömmar – utbilda dig inom mode med ELLE!

ELLE älskar svenskt mode – nu hyllar vi våra svenska modeskapare

18 svenska modeskapare: Våra bästa musik- och filmtips