Detta var kvinnornas OS – så här hyllas de av Nike i mäktig film

22 aug, 2016 
AvJoel Linde
Fler kvinnor än någonsin deltog i OS i Rio, och för Sverige vann kvinnor 8 av 11 medaljer. Det är skillnad från 20 år sedan, då endast en tredjedel av atleterna var kvinnor.
Annons

Olympiska spelen i Rio de janeiro är avslutade, och för svensk del var det på många sätt kvinnornas OS. Av Sveriges 11 medaljer var det kvinnor som vann 8 av dem.

Ändå var endast 45 procent av det totala antalet atleterna kvinnor, vilket i och för sig är nytt rekord i OS-sammanhang. När OS startade i Aten 1896 tävlade 214 män och 0 kvinnor. För 20 år sedan, 1996, var 3 512 (34 procent) av totalt 10 318 atleter kvinnor.

För att uppmärksamma och hylla de starka kvinnliga atleterna presenterar Nike den sammanfattande delen i sin Unlimited-kampanj som pågått under OS, Unlimited Pursuit.

Filmen är en stjärnparad med några av världens främsta atleter – personer som ständigt pushar sina egna gränser, driver idrotten framåt och fungerar som inspiration till kommande generationer.

Se filmen här.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

LÄS OCKSÅ:

Musiken är en cover av Lissie på Kid Cudis hitlåt Pursuit of Happiness.

Annons
Innehåller annonslänkar