Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Det här borde du shoppa på rean – tidlösa plagg att hålla utkik efter

11 jul, 2018 
AvJenny Fredriksson
ELLEs moderedaktör Jenny Fredriksson, med en mångårig erfarenhet som stylist och som dedikerad reafyndare, delar med av sina bästa tips inför kommande slutreor. Ta en paus i semesterfirandet för att uppdatera dig på de bästa reastrategierna och gör grymma fynd i nätets alla webbshoppar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det är lätt att tappa huvudet i reatider och shoppa loss för att det är billigt, inte för man verkligen behöver eller vill ha det. Och så ska det inte vara – att göra medvetna shoppingval är superviktigt oavsett prislapp, både för sin egen plånbok och för miljön. Här listar ELLE 10 gyllene rearegler för dig som vill fynda smart i sommar!

1. Satsa på snygga bruksbasplagg som underkläder

Underkläder är verkligen det bästa man kan shoppa under rean. Dels är underkläder inte alls lika trend- och säsongskänsliga som vanlig konfektion, så där kan man verkligen fynda loss. Ta reda på din bh-storlek med hjälp av kunnig butikspersonal och var inte rädd för att köpa flera stycken i samma modell. Underkläder sliter man ut och vi vet alla hur jobbigt det blir när ens favorit-bh eller trosa inte finns kvar i produktion. Bunkra upp med favoritunderkläderna så det räcker fram till nästa rea. Nu är det också lämpligt att klicka in någon extra lyxig bh eller trosmodell för speciella tillfällen…

Annons

2. Ha koll på nästa säsongs trender

Gör din research och spana in trendrapporter t.ex. här så du vet vilka trender som kommer och vilka som hänger kvar till den kommande säsongen. Det är då man verkligen kan fynda kommande garderobsfavoriter.

3. Tänk framåt

Tro det eller ej vintern kommer komma även i år. Det är inte bara tunna sommarplagg som realiseras på webbshopparna utan gamla vinter- eller vårens pre-fall kollektionerna är nedsatta.

4. Shoppa som en man

Ett typiskt manligt shoppingbeteende vi kvinnor borde ta efter är att handla en hel säsongsgarderob på en gång. Man besöker sin favoritbutik och kittar upp sig. Då passar alla plagg ihop i och med man har någon form av ”uniformstänk” i provrummet. Det är speciellt viktigt om man har ett arbete med någon form av klädkod. Då sparar man massa tid och tankekraft när man ska klä på sig på morgonen. Det är verkligen guld värt!

5. Fokusera på garderobsklassiker jeans och sneakers

Älskar du jeanslooken med en snygg t-shirt och sneakers? Nu är det ett gyllene tillfälle att uppdatera garderoben och kanske testa en ny kul modell. Denimtrenden är ständigt återkommande i modebilden men det är viktigt att hålla sig ajour och uppdaterad med de nya tvättarna och modellerna. Jeans kan lätt svänga från hett och trendigt till svalt och väldigt ute.

Annons

6. Skippa säsongstänket

Det är alltid sommar någonstans i världen (eller vinter… speciellt för oss i Skandinavien, tänk från november till april). Så det är alltid bra att hålla ögonen öppna för en bra vinterjacka eller bikini – oavsett årstid.

7. Träningskläder

Snygg på gymmet till halva priset? Träningskläder är verkligen plagg som är värda att handla på rean. I och med att man (förhoppningsvis) verkligen sliter ut dem med svett och mycket tvätt.

 8. Favorit i repris

Alla har vi vårt plagg som vi köper om och om igen. Plagget som man vet alltid funkar och som man känner sig bekväm och snygg i. Det kan vara blommiga klänningar eller stora vita herrskjortor.

9. Skapa, kurera och ha koll på dina wishlists på webbshopparna

Här är det tal om modepyssel på hög nivå men det kommer löna sig i längden! Skapa konton och wishlists på dina favoritnätshoppar och sätt igång att spara dina favoriter. Håll också efter och rensa ut sånt som har tagit slut. Då får man en bra överblick på vad man gillar och verkligen vill satsa på. Om man fortfarande gillar skorna eller plagget efter några månader på din wishlist så är det ett bra tecken. Om du verkligen vill ha extra koll, anmäl dig till nyhetsbrev och slå på pushnotiser (om du handlar via butikens app på mobilen), då får man ofta extra erbjudanden med flash sales och hemliga rabatter.

10. Drömköpet

Eyes on the price! Om du ska göra en riktig modeinvestering, se till att göra din research och jämför priset och frakten på olika nätshoppar inom lyxsegmentent. Se punkten innan för en riktig bra uppladdning innan du klickar hem din drömväska.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Foto Imaxtree

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons