Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Designerintervju: Lara Melchior om samarbetet med & Other Stories

11 feb, 2014 
AvJohanna Andersson
AvJohanna Andersson
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lara Melchoir
Lara Melchoir

I mitten av februari lanserar & Other Stories ett spännande samarbete med den Parisbaserade smyckedesignern Lara Melchior. ELLE har som enda media i Sverige fått möjligheten att göra en exklusiv intervju!  

Annons

av JOHANNA ANDERSSON

DSCF4037

Smyckedesignern LarMelchior.

Lara Melchior skapar varje unikt smycke i sina egna kollektioner för hand, från skiss till färdig klenod. Med en förkärlek till konsthistoria finner hon inspiration i fauvismen och art nouveau, eller i fotografier av Sarah Moon and Paolo Roversi.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Till våren 2014 har hon tillsammans med & Other Stories designat en ”capsule collection” som kommer att finnas i butik från mitten av februari. I kollektionen finner vi olika smycken designade i sterlingsilver eller guldpläterat sterlingsilver samt marmorsmycken i mässing med halvädelstenar. Priserna varierar mellan 25 till 75 euro (ca 225-665 kr). Prisvärt och med hög modegrad, det gillar vi!

Annons
SL 14 5 0215551 001 CO 1 1

Kan du beskriva arbetsprocessen som du precis gått igenom i ditt samarbete med & Other Stories?

– När & Other Stories tog kontakt med mig blev jag genast förälskad i projektet och energin som omgav det. Det var en möjlighet till att få göra det jag älskar och dela det med en bredare publik. Jag blev så positivt överraskad av projektets ambitioner och visionen av vad mode är och står för idag baserat på starka värderingar om kreativitet och varumärkesvärde. Det har varit spännande att kliva ur min komfortzon och pröva något nytt.

Annons
BE-13-49-CO-08 P 1 001

Marmor och mässing är material vi hittar i kollektionen. 


Hur skulle du beskriva kollektionen som ni har tagit fram? Är den typisk för din design?

– Jag har jobbat med fyra olika teman: kedjor, ginkgo, marmor och honeycomb (bikaka, reds anm.).  Jag ville att varje tema skulle kunna stå ensamt och samtidigt fungera i en kollektion. Mitt mål var att skapa något bärbart som samtidigt är väldigt vackert. Jag gillar också tanken på att allt ska kunna blandas och bäras vid alla tillfällen. Det var en möjlighet för mig att få skapa något helt i stil med min egen smyckelinje och på samma gång få visa upp något alldeles nytt.

Annons

Har du några personliga favoriter i kollektionen?

– Jag skulle förmodligen välja något ur marmorkollektionen. Att arbeta med det materialet var helt nytt för mig. Jag tycker också väldigt mycket om kedjetemat, vilket både är skört och hårt.

BE-13-49-CO-02 P 1 001

Vilka kompromisser har du behövt göra när det kommer till material och kvalitet i ert samarbete?

– & Other Stories och jag har tagit över ett år på oss att skapa den här kollektionen utifrån mina skisser och mönster i jakten på rätt material och kunnande. Vi ville inte kompromissa med kvaliteten. Som designer älskar jag utmaningar och kunde inte ha önskat mig något bättre!

Annons

Vad kommer du själv att bära för smycken i vår?

– Jag kommer att ha på mig armband från kedje- eller ginkgotemat, som jag placerar högt upp på underarmen. Det tycker jag ger en väldigt feminin look.

LO-13-49-CO-03 P 1 001

Ser du några speciella smycketrender just nu, och följer du trender på något sätt?

– Jag blir inspirerad av allt: från konsthistoria till smyckehistoria, fotografi, och mode – allt hänger ihop. Jag försöker att inte följa trender utan designar smycken som jag personligen tror på. I mode, smyckedesign och inredning älskar jag när föremål får passera genom år och tid. Jag är väldigt noga med material, textur och former, och försöker översätta dessa värden i mina egna kollektioner, vilket gör vart och ett av mina smycken igenkännbara men subtila och lätta att bära. Jag tror inte att det handlar så mycket om trender längre utan snarare om att erbjuda kunden sann kreativitet och varumärkesvärde.

Annons
LO-13-49-CO-05 P 1 001

Hur skulle du beskriva det perfekta smycket?

– Det är ett smycke som inte själ en kvinnas karisma, utan som får henne att se ännu vackrare ut.

Vilka material tycker du mest om att arbeta med?

– Guld! Det är alltid mer än bara en substans, eftersom dess glans och opacitet försiktigt avslöjar kombinationen av släta ytor och reliefer i varje smycke, vilket gör dem unika.

Varför tror du att din kollektion för & Other Stories kommer att bli en succé?

LO-13-49-CO-06 P 1 001

– Det är upp till kunden – allt jag kan säga är att & Other Stories och jag har lagt ner mycket möda och fantastiskt lagarbete på den, genom att hela tiden ha konsumenten samt den sanna kärnan av konst och mode i åtanke.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons