De snyggaste looksen från Fashion Weeks första dag

De snyggaste looksen från Fashion Weeks första dag

Stockholms modevecka har kickat igång med visningar vars kollektioner får oss att längta efter höst och skräddade lager-på-lager!
01 februari, 2016

I dag startade Fashion Week Stockholm, vilket betyder tre underbara dagar med visningar och höstkollektioner. ELLEs moderedaktör Josephine Aune kommer att samla de bästa looksen att spana in från veckans visningar och kollektioner.

Whyred öppnade Stockholms modevecka och kollektionen innehåller skräddade plagg, herriga material (tweed är en  tydlig trend), lack, western-inspirerade skjortor och skinn. Kollektionen är inspirerad av den brittiska indiescenen på 80-talet (en mix av 60-talets garagerock och sen 70-tals punkrock) men också en dos 70-tal och skidlooks á la Aspen.

Hos AltwaiSaome och Stylein möter det feminina maskulint. Vi älskar de fina skjortränderna, den grå korta jackan med knyt och de bara axlarna hos AltwaiSaome. De långa kapporna och det vita tvådelade setet hos Stylein är favoriter. Hos Minimarket ser vi raka siluetter och ett färgstarkt djurprint.

Whyred, AltewaiSaome, Stylein och Minimarket – de snyggaste höstlooksen att ha koll på från modeveckans första dag hittar ni i bildspelet nedan:

Läs också: Front row under Fashion Week dag 1

Bilder: Fashion Week Stockholm