Den danska modehusen är mästare på färg och mönster och inför nästa vår– och sommarsäsong brassar de på rejält med allt; djärva färgval, mönstermixer och sköna 70-talsreferenser. Sommaren 2019 kommer att bli härlig!

De åtta starkaste trenderna från Köpenhamns modevecka

MAXADE BLOMMIGA MÖNSTER 

Sommaren 2019:s viktigaste mönster är  blommigt – i alla former! Vi ser allt från moderna digitala blommönster till retrodoftande, interiörinspirerande blomster som båda funkar superbra på långa svepande maxiklänningar och kjolar.

Munthe SS19

Stine Goya SS19

Rodebjer SS19

Baum & Pferdgarten SS19

Ganni SS19

 

GULT

Gör ett statement i gult – nästa års hetaste accentfärg! Alla nyanser fungerar, från svalt citrongult till knalligt rapsgult.

Mykke Hoffman SS19

By Malene Birger SS19

Lovechild 1979 SS19

 

RANDIGT

Maffiga blockränder gör en skön comeback till nästa vår. Den danska färgglädjen får verkligen utlopp i de sköna och 70-tals inspirerande färgkombinationerna.

Stine Goya SS19

Munthe SS19

Ganni SS19

 

DEN LILLA VITA KLÄNNINGEN

Det danska modestjärnskottet Cecilie Bahnsen presenterade en vacker och hyllad kollektion under modeveckan. Kollektionen var späckad med ljuvliga vita, puffiga vita klänningar, en het trendinvestering inför 2019.

Läs också: Tre nya, danska märken att hålla koll på!

Cecilie Bahnsen SS19

 

MÖNSTERKROCK

Inför våren 2019 får man vässa sina stylingfärdigheter rejält! En stor trend till nästa vår är att kombinera olika mönster. För att få en sån här look att funka så får man antingen färgmatcha de olika printen eller så krockstylar man helt och bryter av. Roligt!

Baum & Pferdgarten SS19

Lovechild 1979 SS19

Stine Goya SS19

 

VITT & FRÄSCHT

En helvit ensemble är en klockren look för vårsäsongen 2019. Vitt är galet snyggt till skräddade kappor, byxor och jackor. Eller varför inte testa en helvit overall, så otroligt fräscht och snyggt.

By Malene Birger SS19

Baum & Pferdgarten SS19

Rodebjer SS19

Lovechild 1979 SS19

 

LJUSBLÅ KLÄNNINGAR

Ett av nyckelplaggen till sommarsäsongen 2019 är en ljuvligt babyblå klänning. Antingen väljer man en helblå dröm i tyll eller så väljer man det stramare alternativet i blått skjorttyg, båda varianterna kommer att synas både här och där nästa sommar.

Stine Goya SS19

Lovechild 1979 SS19

Future Fashion SS19

 

HÖGA STÖVLAR

Sommarstövlar är alltid en bra idé. Hur härligt är det inte att höga stövlar nu gör en entré i sommarkollektionerna? Supersnyggt till alla söta klänningar och bara ben. Copy paste på den stylingen bara!

Rodebjer SS19

Ganni SS19

Foto IBL