Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Här är de 15 största stilikonerna

05 jun, 2015 
AvJenny Fredriksson
Jane Birkin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Stilförebilder kommer och går, varje år kommer det nya stjärnor som får fotoblixtarna att smattra lite extra på röda mattan – och magasinen att hylla dem för deras kläder och frisyrer. Men det finns några som aldrig blir omoderna utan bara fortsätter att vara fantastiska och inspirera oss andra. ELLEs Jenny Fredriksson har valt ut de 15 största stilikonerna genom tiderna. Som vi älskar för att de finns – och som vi älskar att inspireras av.

Engelsk sångerska och skådespelerska som är baserad i Frankrike. Det finns ingen som summerar vårens hetaste trend (70-talstrenden) bättre än Jane på 70-talet. Copy paste på den bara!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Jane Birkin

En av Frankrikes största popsångerskor under 1960– och 70-talet. Klockren stil att kolla in om man vill utveckla sitt stilvokabulär.

Annons
Françoise Hardy

Behöver ingen närmre presentation men hennes look, frisyr och makeup är en modern klassiker som aldrig kommer att bli omodern.

Brigitte Bardot

Ikonisk sångerska som alltid haft en stark stil – oavsett ålder och årtionde.

Annons
Cher

Pilotglasögon – check! Funky päls – check! Vida byxor – check! Cool hipsterpojkvän – check! Fulländad som alltid.

Barbara Streisand

Legendarisk fotomodell och skådespelerska. Lauren har 41 (!) Vougeomslag och en allmänt fantastisk personlig stil på sitt CV.

Annons
Lauren Hutton

Från soulsångerska i Supremes till discodiva. Finns så mycket extravaganta looks att inspireras av. Och håret sen…

Diana Ross

En av 2000-talets modekungligheter. Ingen kan bära upp en (i princip) genomskinlig klänning med strass från Givenchy som Beyoncé.

Annons
Beyoncé

Brittisk it-böna med en underbar eklektisk look. Ingen kan se så chic ut i så udda kombinationer. Love!

Alexa Chung

Janes modeutveckling från scifi-glamazon i kultfilmen Barbarella till en politisk hippieaktivist för att sen bli 80-talets okrönta workoutdrottning. Wow säger vi bara, ingen gör det bättre än Jane Fonda!

Annons
Jane Fonda

Brittisk skådespelerska extraordinaire. Kombinationen av killerkindben och hyllade rollprestationer gör en hennes stil och personlighet extra spännande.

Charlotte Rampling

Typ coolast i världen. Att allt klär en skönhet är Kate ett levande bevis för. Personlig och eklektisk stil som alltid är trendig och relevant. Värd att studera.

Annons
Kate Moss

En tidlös amerikansk skönhet som gick från klarhet till klarhet när det gällde mode. En av de mer inflytelserika stilpersonligheterna på 1900-talet.

Jackie Kennedy

Hollywoodkunglighet, amerikansk skådis och regissör. Började sin bana som fotomodell och vann en Oscar 1985. Legendarisk look!

Annons
Anjelica Huston

Katherine Hepburn

Hollywoodstjärna som gick sin egen väg, även stil– och modemässigt. Hon bar gärna herriga plagg som kostymer, skjortor och loafers långt innan det blev modernt för kvinnor. En riktig stilförbild.

Katherine Hepburn
Annons