Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Datumet satt! Då öppnar Arket i Stockholm

25 maj, 2018 
AvJohanna Lejon
ARKET kommer att öppna sin första svenska butik, 0 0 4 0 1 0 - 9 4 0 , fredagen den 1 juni 2018. Butiken ligger på Drottninggatan 53 i centrala Stockholm och blir den nionde öppningen sedan varumärket lanserades på Regent Street i London, och online på 18 europeiska marknader, i augusti i fjol.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

ARKET erbjuder ett brett men noga utvalt sortiment för herr, dam, barn och hemmet samt ett vegetariskt café under ett och samma tak. Som ett komplement till de egna kollektionerna finns också handplockade produkter från ett femtiotal andra varumärken. Målet är att skapa en destination, en ny typ av marknadsplats, som erbjuder mer än bara kläder.

Caféet kommer att ligga i gatuplan utmed Mäster Samuelsgatan. Den säsongsanpassade menyn innehåller både vegetariska och veganska alternativ och har skapats utifrån de idéer om hälsa, hållbarhet och lokala råvaror som ligger till grund för det nya nordiska köket.

Mitt på Drottninggatan

– Vi har velat göra en modern variant av den svenska vardagsmaten där klassiska skandinaviska smaker förenas med våra nya mattraditioner. Med ett läge mitt på Drottninggatan, där folk från hela landet och hela världen rör sig, har vi en väldigt fin möjlighet att kunna bredda och bjuda ännu fler på en kvalitetsupplevelse som tidigare mest funnits på lyxkrogar, säger Martin Berg som är ARKETs kock och en av förgrundsfigurerna inom den nya vågen av nordisk gastronomi.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– Det har lanserats en rad intressanta projekt i kvarteren kring Sergels torg de senaste åren, och det känns som att något väldigt spännande är på gång i centrala Stockholm just nu. Vår förhoppning är att den mångfald som våra butiker erbjuder, och inte minst vårt gröna café, ska kunna bidra med ännu mer ny energi, säger ARKETs Managing Director Lars Axelsson.

– Tanken var egentligen att det här skulle bli vår andra Stockholmsbutik, fortsätter han.

– Vi hade otrolig tur som kunde göra om planerna så snabbt efter branden på Biblioteksgatan i november, och ser verkligen fram emot att nu äntligen kunna presentera ARKET här i vår egen hemstad.

ARKETs ambition är att göra hållbar design och kvalitet tillgänglig för fler. Namnet är en referens till de nordiska rötterna och väver samman de idéer som varit grundläggande för varumärket – arkiv, arketyp och marknad.

Läs mer:

Nu öppnar ARKET i Stockholm – ELLE har pratat med designchef Anna Teurnell

Här öppnar ARKET sin första svenska butik

Arket öppnar ytterligare en butik i Sverige – i Göteborg!

Foto: ARKET

Annons