Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Daniel Lee lämnar modehuset – skapade nya bottega Veneta

11 nov, 2021 
AvMichelle Lannerhjelm
Daniel Lee lämnar sin roll som creative director på Bottega Veneta.
Daniel Lee lämnar sin roll som creative director på det italienska modehuset Bottega Veneta efter tre år. Här är allt du vill veta!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så stylar du säsongens hetaste partytrendBrand logo
Så stylar du säsongens hetaste partytrend

Efter 3 år av ett hemlighetsfullt Bottega Veneta meddelar creative director Daniel Lee att han lämna sin post i ett gemensamt beslut med modehuset själv. Man kan definitivt säga att han tillförde huset med ny energi där Daniel Lee skapade en helt ny era med sina djärva men egna silhuetter och kulörer.

– Jag skulle vilja tacka Daniel för hans engagemang för huset under de senaste tre åren. Han gav Bottega Veneta ett nytt perspektiv och en ny känsla av modernitet, samtidigt som han respekterade varumärkets femtioåriga arv. Den anmärkningsvärda tillväxten av varumärket under de senaste tre åren vittnar om framgången med hans kreativa arbete, säger Leo Rongone, VD för Bottega Veneta.

Röd klänning och rosa stövlar från Bottega Veneta höst -och vinterkollektion 20/21.
Från höst -och vinterkollektionen 20/21 där vi möttes av en moderiktig färgkombination i Bottega-anda. De rosa Puddle bootsen är verkligen det lilla extra.

I oktober visade Daniel Lee sin sista kollektion för modehuset. Vår - och sommarkollektionen Salon 3 tog plats i Detroit’s Michigan Theatre där det bjöds på dekonstruerade träningskläder och futuristisk minimalism.

Annons

– Min tid på Bottega Veneta har varit en otrolig upplevelse. Jag är tacksam över att ha arbetat med ett exceptionellt och talangfullt team och jag är evigt tacksam för alla som var med och skapade vår vision. Tack till Francois-Henri Pinault för hans stöd och för möjligheten att vara en del av Bottega Venetas historia, säger Daniel Lee.

Bottega Veneta Salon 3 Bottegagrönt
Från vår -och sommarkollektionen för 2022 – Salon 3. Den minnesvärda kulören som fått sitt namn Bottegagrönt hoppas vi hänger sig kvar efter Daniel Lee lämnar!

Tre trender från tre år av Daniel lee:

1. Pouch bag

It-väskan som tog oss med storm efter Daniel Lee's vårkollektion 2019. Väskan kom i olika storlekar och kulörer och det märktes tydligt att Daniel Lee visade vägen när andra modehus tog efter den stora pouch-förälskelsen.

Annons
Bottega Veneta limegrön pouch-väska

2. Lido Sandals

En sko du kanske känner igen? Förståligt! Något som stått högt på listan ett bra tag är den vadderade slip in-skon (med eller utan klack), som påminner om Bottegas Cassette bag i sin vadderade design.

Blå lido sandals, vadderade slip in-klackar.

3. Puddle boots

De trendiga stövlarna Puddle Boots är inte bara funktionella utan även så moderiktiga! Som bland annat Justin Bieber, Lil Yachty, A $ AP Ferg mer än gärna bär.

Limegröna puddle boots, stövlar från Bottega Veneta.
Annons