Dags att strama till stilen – slipsen är tillbaka!

Julia Roberts på golden globes i slips – slipsen är tillbaka i modet 2020

Säsongens djärvaste accessoar är här, men hur bär du den? Vi bjussar på härlig slips-inspiration!
11 september, 2020

Julia Roberts bar den redan 1990 – nu 30 år senare är slipsen tillbaka i modet och det bästa du kan göra är att köra all in på full mundering med skjorta, slips, kavaj och platta skor – precis som modellerna hos Dior, Prada och Preen för hösten 2020.

Den androgyna looken har smugit sig på under en längre tid, men det är först nu under hösten den blommar ut ordentligt. På 90-talet när trenden senast var i ropet var det ett stort statement av Julia Roberts att klä  sig i överdimensionerad herrkavaj och blommig slips på Golden Globes Award, där hon tog hem priset för bästa kvinnliga biroll. Hennes slips stod för att hon var samma nivå som hennes manliga motspelare!

Men slipsen har trots det längre (allt för länge) varit förknippat med herrmode. Nu vill modekapare som Maria Grazia Chiuri och Miuccia Prada att slipsen ska bryta normer. Inspireras av modeskaparna och häng på!

Slipsen är säsongens djärvaste trend – så stylar du den:

Preen AW20.

UK-baserade Preen visade att en lång rutig slips är vägen framåt i höst. Gärna i bred modell till kavaj, skjorta och kjol.

Chanel AW20.

Chanel däremot lät slipsen vara aningen smal och gömd under jackan till kjol och strumpbyxor – väl balanserat!

Prada AW20.

Eller varför inte en färgklick? Prada levererar en rad olika färgade slipsar! Våga mixa och matcha.

Dior AW20.

Dior AW20.

Diors Maria Grazia Chiuri fortsätter att suddar ut gränserna mellan maskulint och feminint. Slipsen är en given faktor i en modern kvinnas look och för hösten får den gärna vara lätt i chiffong-tyg. Styla till kostym och skjorta.

Foto: Imaxtree, TT/Alamy

LÄS MER: 

Vitt i vinter – 24 kappor och jackor som håller stilen

EN storstickad tröja i oversize modell är allt som behövs i höst

Jordnära nyanser i brunt är höstens finaste trendfärg