Dagmar lanserar vintagebutik: "En naturlig förlängning i vårt arbete att skapa hållbara kollektioner"

17 apr, 2017 
AvJohanna Lejon
Nu lanserar House of Dagmar butiken Dagmar Decades, en digital vintagebutik med noggrant kurerade plagg från tidigare kollektioner.
Annons

Berätta lite om konceptet Dagmar Decades? Beskriv mer om vad det är och hur den kommer fungera?

– Dagmar Decades blir en naturlig förlängning i vårt arbete att skapa hållbara kollektioner. Vi vill uppmuntra till att blåsa nytt liv i plagg från tidigare kollektioner genom att sälja dem i vår webbshop. En del av Dagmar Decades kommer att bestå av vintageplagg från min egen och mina systrars garderober och ur visningsarkiven. En annan del kommer att bestå av tidigare kollektioner som man kan köpa till rabatterat pris.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Hur gick tankarna bakom det hela?

Annons

– Vi får mycket förfrågningar kring plagg från tidigare kollektioner, modet snurrar i snabba cykler, och vi ville förlänga livslängden för varje plagg genom att tillgängliggöra dem utöver de typiska säsongerna.

Vad kommer vi att kunna köpa i butiken?

– Dagmars ikoniska stickade klänningar, som synts på bland andra Alicia Vikander, några nyckelplagg från de allra första Dagmar-kollektionerna och en separat del med tidigare kollektioner till rabatterat pris.

Hur ser Dagmars hållbarhetstänk ut?

– Redan från starten hade vi ett hållbarhetstänk, och det är än idag ett grundvärde för Dagmar. När vi började var det ingen som riktigt pratade om hållbarhet, men vi hade fått nog av masskonsumtionen och ville göra tvärtom. Vi kallade det då att skapa något med bra kvalitét. Vi vill lämna så litet avtryck som möjligt och gör vårt bästa för att rädda vår planet.

Hur arbetar man med hållbarhet nu och hur ser arbetet ut framöver?

Annons

– Vi är inte 100% hållbara i dagsläget, men vi jobbar kontinuerligt med att hitta bättre vägar. Vi letar hela tiden efter nya och bättre sätt att producera och efter material som framtagits med största hänsyn till både djur och miljö. Vi uppmuntrar även våra konsumenter att tänka på hur de konsumerar.

Bästa hållbarhetsrådet till era kunder?

– Buy less, choose well.

Annons
Annons

Foto Dagmar

Annons