Då släpps samarbetet mellan Converse och J.W. Anderson

Då släpps samarbetet mellan Converse och J.W. Anderson

Vårens sko är redan här! I nästa vecka börjar samarbetet mellan Converse och JW Anderson att säljas.
08 december, 2017

Den 14 december är det dags. Då börjar Converse hajpade samarbete med J.W. Anderson att säljas.

”Converse och J.W. Anderson rör sig på motsatta sidor av mode-spektrat. Mellanrummet mellan J.W. Andersons progressiva och nytänkande design, vilken omdefinierar vad high fashion är, och Converse till-för-alla-sneakers är en av de drivande faktorerna i detta samarbete. Genom samarbetet hyllar de två varumärkena tillsammans ungdomskulturens pionjär Larry Clark som också fotograferat bilderna för släppet. Samarbetet utforskar det provokativa och modiga i kontrasterande idéer och ideal”, skriver man i ett pressmeddelande.

Läs också: Converse avslöjar nytt samarbete med J.W. Anderson

Första släppet från samarbetet Converse x J.W. Anderson kallas Glitter_Gutter och släpps i butik den 14/12 2017. Kollektionen är unisex och leker med vad som traditionellt sett ansetts maskulint och feminint genom starka färger, glammigt glitter och förhöjda detaljer i de klassiska Converse-siluetterna. För att skapa den spänning där dåtid och framtid möts har Anderson, förutom hans personliga kärlek till Converse, tagit inspiration från kontraster inom pop-art samt tagit in vintageinspirerade detaljer och oväntade material.

– Glitter_Gutter härstammar från idén om att ge ikoniska siluetter en prägel från någonting oväntat, säger Jonathan Anderson.

Han fortsätter:

– Exempelvis genom att ta glitter ur sin kontext och bära dem med ett par chinos.

Läs också: Uniqlo och J.W. Anderson teamar upp kring ny kollektion

Skorna kommer att släppas på J-W-Anderson.com & Converse.com

Foto Larry Clark