Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Brands to watch: Commission är det coolaste modemärket just nu

16 mar, 2020 
Brands to watch: Commission
Då och då dyker det upp nya coola märken som vi vet kommer att gå långt – New York-baserade Commission är ett av dem! Spana in deras vår- och sommarkollektion här och kom ihåg var du läste om dem först!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

VIDEO: VIKTIGASTE MODETRENDERNA VÅREN 2020

Här är de viktigaste modetrenderna våren 2020Brand logo
Här är de viktigaste modetrenderna våren 2020

 

Minnen av våra mödrar från 80- och 90-talet

Nyetablerade New York-baserade Commission är på väg framåt, uppåt och i helt rätt riktning på modekartan. Dessutom är märket ett av de 20 nominerade till det prestigefulla LVMH Prize 2020, där även svenska Rave Review och danska Helmstedt är bland det nominerade.

Grundarna Huy Luong, Dylan Cao och Jin Kay träffades på en gemensam väns födelsedagsfest för några år sedan och hittade snabbt en gemensam grund – alla var uppvuxna i Asien och hade flyttat till New York för att studera design på Parsons School of Design, och därefter börjat arbeta i modeindustrin. Nu vill de omdefiniera sitt asiatiska arv med västerländska stilkoder och voilà, där har du Commission. Deras kollektioner visar en modern tolkning av vad deras mödrar bar på 80- och 90-talet – tänk dig boxiga tröjor, skräddarsydda jackor, läderbyxor och massor av härliga djurmönster. Zebratrycket blir en stor trend i höst och är alltså helt rätt i tiden!

Annons

Perfekt balans och en känsla av nostalgi

Med bakgrund hos Gucci, 3:1 Philip Lim och Narciso Rodriguez har Huy, Dylan och Jin hittat sin egen estetik som riktar sig till en trendmedveten kvinna som gillar den minimalistiska, skandinaviska stilen. Med små subtila detaljer, rena linjer och överdådiga siluetter i sann vintage-anda, lyckas de skapa en perfekt balans av maskulint och feminint och samtidigt mixa in en känsla av nostalgi.

I vårens- och sommarens kollektion återfinns kjolar i veganskt läder, en boxig brun kostym och småblommiga klänningar och toppar. Plaggen är i den högre prisklassen och säljs idag endast via net-a-porter.com, men runt hörnet ligger deras egen webbshop som väntar på att lanseras. Tills dess…

Så här ser Comissions vår- och sommar kollektion 2020 ut:

Commission är det coolaste märket på modekartan just nu!
Brands to watch: Commission
Commission nyc.
Commission SS20
Commission nyc SS20

Foto: Commission

LÄS MER: 

Brands to watch: Därför är Paloma Wool en instagram-sensation

Hållbara märket som spås bli det viktigaste i modevärlden 2020

Här är vårens hetaste modetrender – enligt våra svenska modemärken

Annons