Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Come on Barbie, let's go party – vårens mest otippade stilikon!

10 feb, 2015 
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Jeremy Scott för Moschino är en mästare på att tolka och göra mode av otippade ikoner och teman. Förra säsongen gick han loss på skräpmatstemat med McDonald’s som största inspiration. Den här säsongen är det allt fokus på ikonen Barbie. Vad sägs om rullskridskor, pannband, och massor med bubbelgumsrosa och stora smycken? Allt är möjligt och helst i en och samma look.

Moschino fsh S15 144
barbie-shoppingplock

 

Annons

Barbieshopping a la Moschino!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Moschino bty S15 021

Barbie-fakta:

– Barbies fullständiga namn är Barbara Millicent Roberts.

Barbies officiella födelsedag är 9 mars 1959. Det var då hon lanserandes på en leksaksmässa i New York (iklädd randig svartvit baddräkt, örhängen, öppna skor och rött läppstift). Det var Ruth Handler, som i intervjuer sagt att hon är Barbies mamma, som uppfann henne efter att ha inspirerats av sin egen dotter som lekte mycket med pappersdockor och hittade på lekar där dockorna var cheerleaders, studenter och vuxna med olika karriärer. På mässan var många skeptiska till en den här typen av docka då man var van vid dockor med baby-utseende – men vilken succé hon gjorde sen!

Annons

– Barbies längd är 29,21 cm.

– Barbies signaturfärg är rosa (Pantone matching system nr 219)

– Barbie har haft mer än 150 olika yrken genom tiderna och har hunnit med att vara både pilot, polis, aerobicsinstruktör, presidentkandidat, astronaut och reporter. Bland annat.

– Barbies första husdjur var en häst som hette Dancer.

– Barbie-dockan ”Totally Hair” från 1992 med superlångt våfflat hår är den bäst säljande Barbie-modellen genom tiderna.

– Barbies pojkvän Ken är döpt efter Ruth Handlers son Kenneth.

– Barbie har samarbetat med ett helt gäng stora modehus, till exempel Calvin Klein (1996), Ralph Lauren (1996) Burberry (2001), Christian Dior (1995 och 1997), och Versace (2014).

– Några ikoner som fått äran att bli en Barbie-docka är Farrah Fawcett, Marilyn Monroe, Grace Kelly, Elizabeth Taylor och Mary Poppins.

– Dagligdags hänger (uppenbarligen) Barbie på både modeveckor, plåtningar och gym. För senaste update – följ Barbie på instagram: @barbiestyle

Annons

Av Josephine Aune Foto Imaxtree

barbie-insta-2
barbie-insta1
Moschino bty S15 008
Annons
Moschino S15 182
Moschino nst S15 003
Annons
Moschino S15 022
Annons