Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Clara Henry: "Systerskap är det viktigaste som finns"

25 feb, 2016 
AvLisa Segerson
Tillsammans med Clara Henry och kampanjen #GirlsUnited gör Nelly.com en hyllning till unga tjejer. Eller snarer en uppmaning till alla att stå enade tillsammans, våga ifrågasätta och stå upp för sig själva.
Annons

Som frontfigur för initiativet står Clara Henry – feministen, förebilden och tjejen som vågar ta plats och säga vad hon tycker. #GirlsUnited finns för att inspirera tjejer och få fler att våga vara den man är, enas och stötta varandra.

Kampanjen riktas framförallt till generation Y. Millenium-generationen som är uppvuxen med att ständigt vara uppkopplad och har något att säga om allt.

– Systerskap är det viktigaste som finns! Som insatt i den feministiska debatten så inser man hur viktigt det är att vi står enade. Inte nog med att vi själva oftast är våra värsta kritiker, tjejer måste ofta jobba extra hårt för att kunna bevisa sin kompetens. Titt som tätt får jag som 90-talist och som jobbar med internet dessutom höra hur ”lat och oduglig” jag är. 90-talister ses ofta som den ”lata” generationen som bara hänger på internet. Men det är så fett att se hur min generation, mycket tack vare just internet, nu är med och skapar nästa våg av feminism, säger Clara Henry.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Kampanjen lanseras den 29 februari.

Annons