Cia Jansson om kronprinsessan Victorias nobelklänning 2019

Victorias nobelklänning 2019 designad av Selam Fessahaye

Återigen valde kronprinsessan Victoria svensk design – och i år föll valet på en av Sveriges mest omtalade designers just nu: Selam Fessahaye. ”Fantastiskt”, säger ELLEs chefredaktör Cia Jansson.
10 december, 2019

Nobel 2019 är i full gång – men redan nu är kronprinsessan Victorias kreation av Selam Fessahaye en av årets främsta snackisar.

Cia Jansson, chefredaktör på ELLE, lyfter innebörden av kronprinsessans val med tanke på att det är knappt två år sedan Selam Fessahaye debuterade som designer. Hon har länge arbetat som både stylist och kostymör, men det var först under Stockholms modevecka 2018 hon gjorde designdebut.

– Det är jättekul att kronprinsessan i ett sådant här sammanhang väljer en så pass ny designer som Selam Fessahaye är. Hon är inte ny i branschen men som designer och det skapar en återväxt i branschen. För att vara så ny är det fantastiskt att få synas i nobelsammanhang med så många miljoner tittare som det faktiskt är, säger Cia Jansson.

– Selam har fått tagit ut svängarna och det är fantastiskt att hon har fått göra det, säger Cia Jansson i SVT:s nobelsändning. Den är fantastisk och cool och det är också Selams signatur och det är fantastiskt att hon mixar det här.

Selam Fessahaye som är mer känd för att styla stora svenska artister, blev utnämnd till Årets blickfång 2019 på ELLE-galan. Hon jobbar utifrån en värld av kontraster med överdimensionerade detaljer och silhuetter vilket självklart även syns på kronprinsessans nobelklänning.

Svensk design i fokus

Men det är inte första gången kronprinsessan Victoria bär Selam Fessahaye, utan redan på Polarpriset 2019 såg vi henne i en rosa tylldröm, signerad Fessahaye.

– Kronprinsessan är förtjust i hennes arbete och det är fantastiskt att hon konsekvent väljer att boosta den svenska modeindustrin.

Foto: TT

LÄS MER:

Kronprinsessan Victoria bär svensk design igen – av Selam Fessahaye

Selam Fessahaye är Årets blickfång på ELLE-galan 2019

Drottning Silvias nobelklänning 2019 – signerad Elie Saab