Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Cia Jansson om drottning Silvia-intervjun: ”Historiskt!”

11 dec, 2018 
AvELLE -redaktionen
”Historiskt”, så beskriver ELLEs chefredaktör Cia Jansson drottning Silvia-reportaget i nya numret av ELLE.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Hur känns det nu när numret med drottning Silvia är ute?

– Det känns, såklart, jätteroligt. Och historiskt! I flera månader har vi på redaktionen längtat efter att få visa alla läsare ett av de största och mest fantastiska reportage som vi någonsin har producerat.

Varför har ELLE valt att göra detta just nu?

– Hennes Majestät Drottningen fyller 75 år i år, så där fanns en given vinkel. Dessutom är hon en självklar stilikon. Drottningen är ju också, i sitt ämbete och i sin ledarroll, både en stor inspiratör och en viktig förebild. En sann humanist som alltid står på de svagas sida och vågar kämpa för utsatta människors rättigheter.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Berätta om reportaget!

– Vi är givetvis oerhört stolta över att en av Sveriges internationellt mest framgångsrika modefotografer Camilla Åkrans har skapat ett strålande varmt och personligt porträtt av drottningen genom sina mjuka, feminina och sinnliga bilder. De ackompanjeras av en djuplodande intervju av journalisten och modekännaren Susanne Ljung. Jag tror att drottningens energi, skratt och engagemang från fotograferingen kommer fram i det här reportaget – som ju faktiskt är helt unikt.

Annons

Jag, och många med mig, undrar såklart hur det var att träffa drottningen. Berätta!

– Under några soldränkta höstdagar bjöds vi, ELLEs team, in av drottningen till det vackra pastell- och guldskimrande Drottningholms slott. Där fick vi också se bilden av en lekfull farmor – varm, naturlig och personlig.

På vilket sätt var drottningen personlig?

– Exempelvis hämtade hon, på eget initiativ, några av barnbarnens teckningar som skulle ligga på skrivbordet när Camilla Åkrans fotograferade!

Berätta mer!

– Drottningen skapar en underbar stämning omkring sig, generös och inbjudande och engagemanget smittar av sig. Det berättas anekdoter och förmedlas historia, vare sig det handlar om Gustav III, drottning Ingrids broderier, rosors skötsel eller tygkvalitéer.

För ELLE är det här reportaget speciellt på många sätt. Inte minst modemässigt, eller hur?

– Precis! Drottningen är ju en inspirerande modeikon med otaliga magnifika kreationer i sin garderob, klänningar som i hållbarhetens namn gärna återanvänds eller lånas ut till prinsessorna. Genom åren har vi sett både modiga och moderna modeval. Från Nina Riccis blockrandiga dröm till minimalistiska Yukos helplisserade skapelse. Alltid burna med drottningens starkt lysande utstrålning.

Annons