Cia Jansson i klänning av Selam Fessahaye under Nobel 2019

10 dec, 2019 
Cia Jansson i klänning av Selam Fessahaye på Nobelfesten i SVT
Selam Fessahaye ligger även bakom ELLEs chefredaktör Cia Janssons glittrande festkappa hon bar under nobelsändningen på SVT. Från studion kommenterade hon gästerna- och kungligheternas kläder under den magiska kvällen.
Annons

Nobelkvällen är en lång och glittrande galakväll som inleds med prisutdelning i Konserthuset följt av den traditionsenliga middagen i Stadshuset. Prisutdelningen började redan vi 16.35 och då fick vi en första glimt av gästernas kläder.

Förutom att kvällen sätter vetenskapen och litteraturen i fokus genom de årliga pristagarna är det också en kväll som bjuder på storslagna kreationer, diamanter, dekorationer och mat.

Cia Jansson i SVT:s nobelsändning

Klockan 19.00 gästade ELLEs chefredaktör Cia Jansson SVT:s sändning för att kommentera gästerna- och kungligheternas kläd- och modeval.

Hon bar en transparent glittrig festkappa med höga sidslitsar och voluminösa ärmar i oversize signerad den svenska designern Selam Fessahaye. Festkappan bars ovanpå en svart enkel långklänning. Hon matchade kreationen med ett par örhängen från Balenciaga.

Cia Jansson i klänning av Selam Fessahaye på Nobelfesten i SVT
Cia Jansson i Selam Fessahaye. Foto: Emma Grann/Studio Femme

Även kronprinsessan Victoria bar Selam Fessahaye. Den dramatiska klänningen i svart, en färg hon inte brukar bära, som har jaquardmönster och är assymetriskt skuren med stor puffärm.

Annons

Foto: Emma Grann / Studio Femme

LÄS MER:

Annons