Så inspireras kändisarna av Christina Aguileras stil från 00-talet

Christina Aguilera inspirerar modet

Att Y2K-trendens intåg fortsätter marschera in i 2022 är ett faktum. Nu ser vi hur kändisar som Dua Lipa och Kim Kardashian inspireras av 00-talets stilikon Christina Aguilera. Här är plaggen och detaljerna som gjort comeback!
28 januari, 2022
Största hårtrenderna 2022
0:57

Efter reklamen: Största hårtrenderna 2022

(0:57)

Slå på ljud

Minikjolar, kroppskedjor och remdetaljer definierade 00-talet lika väl som popstjärnor och internetboomen. Sedan Christina Aguileras ikoniska läderchaps gjorde entré i musikvideon Dirrty har hennes stil onekligen gjort avtryck och nu återupplivats i Y2K-trenden.

Med starka influenser från millennieskiftet har nostalgisk metallic, bubbelgumsrosa och fjärilsdetaljer dykt upp både hos modehus såväl som i kändisgarderoberna. Eftersom den etablerade popikonen Aguilera står för en stor dos inspiration har vi samlat tidskapseln då till nu – förnyat av dagens stilsymboler, så som Bella Hadid, Hailey Bieber och Addison Rae. Spana in plaggen de gjort trendiga igen!

Fjärilsklänningen

Efter detaljer från Y2K-trendens nickning till milleniumskiftet har bland annat fjärilsmotivet cirkulerat både på fashionweek och nu i kändisarnas garderober. Dua Lipas Versace-klänning på Grammy award är definitivt en hommage till 00-talets popikoner och Christina Aguileras fjärilsmönstrade klänning från 2000 –samma år hon själv vann en Grammy!

TwistEd halterneck

Sen den twistade halterneck-toppens nydebut har den både synts som DIY-knutna sjalar likt Christina Aguileras såväl som genom designskapare som hakat på trenden – denna gång buren av Hailey Bieber i en sober klänning från Laquan Smith.

Detaljerad midjemarkering

Tik-Tok stjärnan Addison Rae på MTV Movie Awards i en ny version av midsection-detaljen från Christina Aguileras performance-outfit från Vinter-OS 2002.

Stringliknande straps

Kendall Jenner på Paris gator i en tight Jacquemus kjol med slits, tunna remmar och en stark koppling till Aguileras klänning på MTV VMA 2000. Det lär inte vara det sista vi ser av strapstrenden i denna tappning.

Axelbandslös miniklänning

Addison Rae i en axelbandslös miniklänning och strappy sandals – som copy/paste från Christina Aguilera på VH1 Big in 2002 Awards.

Cut out Catsuits

Kim Kardashian – the mother of cut outs i en kamouflerad bodysuit, inte långt ifrån popstjärnans ikoniska cut out-detaljer.

Butterfly tails

Bella Hadid i en vit top med hintar till 00-talets mest populära insekt. En tidsmaskin till 00-talets avslappnade stiltrend med nonchalant hängande band, remmar och snören.

Vintage-inspirerade korsettklänningar

Kroppsnära och konstnärligt. Korsettklänningens comeback gestaltad av Kylie Jenner på Parson Awards 2021.

bar mage

Rapparen Saweetie på röda mattan med liknande navelavslöjande detaljer som Christina Aguilera 2003.

Cut out-byxor

Återigen går Addison Rae i popikonens fotspår. Denna gång inspirerad av Aguileras kanske mest legendariska plagg: läderchapsen som inte gick någon obemärkt förbi.

Foto: TT