Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Så inspireras kändisarna av Christina Aguileras stil från 00-talet

28 jan, 2022 
AvLinda Strömbäck
Christina Aguilera inspirerar modet
Att Y2K-trendens intåg fortsätter marschera in i 2022 är ett faktum. Nu ser vi hur kändisar som Dua Lipa och Kim Kardashian inspireras av 00-talets stilikon Christina Aguilera. Här är plaggen och detaljerna som gjort comeback!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Största hårtrenderna 2022Brand logo
Största hårtrenderna 2022

Minikjolar, kroppskedjor och remdetaljer definierade 00-talet lika väl som popstjärnor och internetboomen. Sedan Christina Aguileras ikoniska läderchaps gjorde entré i musikvideon Dirrty har hennes stil onekligen gjort avtryck och nu återupplivats i Y2K-trenden.

Med starka influenser från millennieskiftet har nostalgisk metallic, bubbelgumsrosa och fjärilsdetaljer dykt upp både hos modehus såväl som i kändisgarderoberna. Eftersom den etablerade popikonen Aguilera står för en stor dos inspiration har vi samlat tidskapseln då till nu – förnyat av dagens stilsymboler, så som Bella Hadid, Hailey Bieber och Addison Rae. Spana in plaggen de gjort trendiga igen!

Annons

Fjärilsklänningen

Efter detaljer från Y2K-trendens nickning till milleniumskiftet har bland annat fjärilsmotivet cirkulerat både på fashionweek och nu i kändisarnas garderober. Dua Lipas Versace-klänning på Grammy award är definitivt en hommage till 00-talets popikoner och Christina Aguileras fjärilsmönstrade klänning från 2000 –samma år hon själv vann en Grammy!

Dua Lipa på Grammy
Christina Aguilera Grammy
Annons

TwistEd halterneck

Sen den twistade halterneck-toppens nydebut har den både synts som DIY-knutna sjalar likt Christina Aguileras såväl som genom designskapare som hakat på trenden – denna gång buren av Hailey Bieber i en sober klänning från Laquan Smith.

Hailey Bieber i halterneck-klänning
Christina Aguilera i halterneck
Annons

Detaljerad midjemarkering

Tik-Tok stjärnan Addison Rae på MTV Movie Awards i en ny version av midsection-detaljen från Christina Aguileras performance-outfit från Vinter-OS 2002.

Addison Rae
Christina Aguilera
Annons

Stringliknande straps

Kendall Jenner på Paris gator i en tight Jacquemus kjol med slits, tunna remmar och en stark koppling till Aguileras klänning på MTV VMA 2000. Det lär inte vara det sista vi ser av strapstrenden i denna tappning.

Kendall Jenner Jacquemus
Christina Aguilera MTV VMA
Annons

Axelbandslös miniklänning

Addison Rae i en axelbandslös miniklänning och strappy sandals – som copy/paste från Christina Aguilera på VH1 Big in 2002 Awards.

Addison Rae i miniklänning
Christina Aguilera i röd miniklänning 2002
Annons

Cut out Catsuits

Kim Kardashian – the mother of cut outs i en kamouflerad bodysuit, inte långt ifrån popstjärnans ikoniska cut out-detaljer.

Kim Kardashian i bodysuit med cut out-detaljer
Christina Aguilera i outfit med cut out-detaljer
Annons

Butterfly tails

Bella Hadid i en vit top med hintar till 00-talets mest populära insekt. En tidsmaskin till 00-talets avslappnade stiltrend med nonchalant hängande band, remmar och snören.

Bella Hadid i topp med butterfly tails
Christina Aguilera i gubbkeps och rött linne
Annons

Vintage-inspirerade korsettklänningar

Kroppsnära och konstnärligt. Korsettklänningens comeback gestaltad av Kylie Jenner på Parson Awards 2021.

Kylie Jenner i korsettklänning 2021
Xtina i korsettklänning
Annons

bar mage

Rapparen Saweetie på röda mattan med liknande navelavslöjande detaljer som Christina Aguilera 2003.

Saweetie på röda mattan
Christina Aguilera 2003
Annons

Cut out-byxor

Återigen går Addison Rae i popikonens fotspår. Denna gång inspirerad av Aguileras kanske mest legendariska plagg: läderchapsen som inte gick någon obemärkt förbi.

Addison Rae i läderbyxor
Christina Aguilera läderchaps
Annons

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons