Christian Dior Haute Couture AW19/20

Dior haute Couture AW29/20

Haute Couture-veckan för höst-och vintersäsongen 2019/2020 har startat. Igår visade Christian Dior upp en kollektion med fokus på siluetter och detaljer. Se looksen här!
02 juli, 2019

Igår visade Christian Dior sin Haute Couture-kollektion för höst-och vintersäsongen 2019/2020. Visningen tog plats på 30 Avenue Montaigne i Paris och huvudinspirationen var grekiska karyatider. Maria Grazia Chiuri, som är creative director för Dior, valde att tona ner färgvalen och istället lägga fokus på siluetter, texturer och detaljer på plaggen i kollektionen.

Inför denna Haute Couture-visning valde hon att ta en djupdykning ner i tankarna om varför vi bär plaggen vi bär och vad vi gillar och inte. Inspirationen? Det fick hon efter att ha läst en uppsats från år 1947 kallad ”Are Chlotes Modern?” av den österrikiska-amerikanska författaren Bernard Rudofsky. Resultatet blev en modern kollektion med kreationer som både är bekväma, användbara och något alldeles extra.

Fokus på detaljer

I visningen ser vi ett fång av svart spets, voluminösa siluetter, broderade detaljer och plagg täckta av nät. Genomgående i kollektionen är det också tydligt att bekvämlighet är A och O, något som sågs genom skovalet på catwalken. Nämligen bekväma sandaler i snygg design. Spana in några looks från kollektionen nedan.

Se några looks från Christian Dior AW19/20 Haute Couture-kollektion:

Foto: TT

Läs mer:

Alla looks från Acne Studios SS20-kollektion

Alla bilder från Dior Cruise 2020 Collection i Marrakech

Magi när Jacquemus visar sin SS20-kollektion