Chockrosa och rött – den hetaste färgkombon på Emmy Awards 2019

Emmy Awards 2019 röda mattan, rödrosa klänningar

Emmy Awards 2019 bjöd på magiska röda mattan-skapelser i vanlig ordning, men denna gång visade sig just chockrosa och rosarött vara den trendigaste paletten. Och vi älskar det!
23 september, 2019

Under natten till måndagen 23 september svensk tid gick 2019 års Emmy Awards av stapeln, galan där de bästa tv-prestationerna från året som gått prisas. Rent modemässigt fick vi ta del av en riktigt färgsprakande röd matta med en färgkombination som stod ut lite extra, nämligen chockrosa och rött.

Rosaröda klänningar på Emmy Awards 2019

Fem av gästerna satsade på magiska rosaröda drömklänningar som har blivit riktiga snackisar efter Emmy Awards.

Mandy Moore, aktuell i serien This Is Us, var en av de första som dök upp på röda mattan i den härliga färgkombinationen. Klänningen, signerad Brandon Maxwell, har hög slits och en underbar puffärm som tillför en lekfull känsla.


Mandy Moore på Emmy Awards 2019

Mandy Moore.

Även Susan Kelechi Watson, också känd från This Is Us, valde en klänning i samma färgskala. Den figursydda röda klänningen hade även den en vacker, ljusrosa puffärm som utgjorde en fin kontrast mot det röda. Kan det bli bättre?


Susan Kelechi Watson på Emmy Awards 2019

Susan Kelechi Watson.

En riktig showstopper blev Taraji P. Hensons kreation signerad Vera Wang. Klänningen är som en riktigt vacker smällkaramell med en magisk cape som tillför det lilla extra på röda mattan.


Taraji P. Henson på Emmy Awards 2019

Taraji P. Henson.

Marisa Tomei satsade också på en böljande klänning fast i one shoulder-variant. Klänningen har en klassisk röd bas med cerise- och ljusrosa inslag upptill och i släpet.


Marisa Tomei på Emmy Awards 2019

Marisa Tomei.

Zoe Kazan satsade på en hint åt det rödrosa-hållet med en svart klänning med maffiga, 80-talsdetaljer från Gucci. Livet, som främst är en stor rosett (med inbyggda axelvaddar!) med en mindre rosett framtill går i vinrött och ljusrosa.

Zoe Kazan på Emmy Awards 2019

Zoe Kazan.

Så stylar du den rosaröda trenden

Trenden att kombinera två poppiga, färgstarka färger i en och samma outfit har bubblat upp till en riktig favorit det senaste året – och som det ser ut är den här för att stanna.

Utöver nattens Emmy Awards har vi nyligen sett den rosaröda trenden på catwalken. Under Londons modevecka som avslutades förra veckan såg vi den serbiska designern Roksanda blanda just rosa och rött i flera klänningar i sin SS20-kollektion. Så sent som i söndags såg vi även det italienska modehuset Marni visa flera rosaröda looks på sin SS20-visning på Milanos modevecka – och en rosaorange variant.


Marni RS20. Chockrosa och orange look.

Marni SS20 på Milanos modevecka.

Sugen på att testa trenden? Börja med att addera en mer oväntad, färgstark komponent till din outfit och lek sedan med att satsa på två plagg i samma ton. För dig som redan känner dig bekväm med att blanda färger kan du leka med att kombinera två helt olika färger – exempelvis en härlig pastell med en mörkare rosa ton. Perfekt till hösten!

Läs mer:

Emmy Awards 2019 – här är stjärnorna på röda mattan

Emmy Awards 2019 – här är alla vinnare