Chloé visar våren med hantverket i fokus

01 okt, 2021 
Chloé ss22 kollektion.
Gabriela Hearst visar kärleken till hantverket i hennes andra kollektion för Chloé – som visades vid vattnet i den franska huvudstaden under modeveckan. Ta en titt på SS22-samlingen!
Annons
ELLE modeplåtning Backstage
ELLE modeplåtning Backstage

SS22-kollektionen markerar Gabriela Hearsts andra kollektion som chefsdesigner för Chloé och det är tydligt att den är gjort med kärlek. Och vid en djupare anblick om inspirationen bakom samlingen så är det just precis det den också handlar om – kärleken till hantverket.

Se visningen här

För att verkligen belysa allt det arbete som ligger bakom skapandet av ett plagg och vad lyxmode faktiskt är, väljer Hearst att introducera Chloé Craft genom SS22-kollektionen. Vid en tid då lyxmode blivit allt mer industrialiserat presenteras vårkollektionen med viljan om att omskola bilden av hur ett hantverk blir till. I samlingen ser vi en hel del flätor, broderier och stygn som endast kan göras för hand och inte massproduceras med hjälp av maskin.

Annons

Hantverk och upcyling i fokus

Det är tydligt att det ligger mycket tanke bakom kollektionen och förutom en magisk visningslocation precis vid vattnet i den franska huvudstaden och en sensuell sommarpalett visas även en hel del upcycling som röd tråd. De dekorativa flip-flopsandalerna är till exempel gjorda tillsammans med organisationen Ocean Sole som ger nytt liv till flip-flops av gamla som tvättats upp i Kenya och företaget Akanjo i Madagaskar har gjort alla snäckhalsband och broderier på klänningarna med överblivet deadstock. Hantverket plockas även upp på väskorna i kollektionen där vissa av väskorna virkats och handgjorts tillsammans med kvinnor som arbetar med hantverk i Kenya. Än får vi vänta på att se Chloé Craft i butik men missa inte att upptäcka alla plagg i kollektionen redan nu bildspelet nedan!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Courtesy of Press Office
Annons

Foto: Imaxtree

Annons
Annons