Chanel visar sin AW19-kollektion på Paris Fashion Week

Chanel AW19 start

Årets finaste och kanske mest känslosamma visning! Chanel visade inte bara upp sin AW19-kollektion utan hyllade även en gång för alla den genialiska Karl Lagerfeld som arbetade för det stora modehuset under större delen av sitt liv. Se bilderna från visningen här!
05 mars, 2019

Videon kunde inte hittas

Det var känslosamt på catwalken när Chanel visade Karl Lagerfelds sista kollektion på Paris Fashion Week. Innan visningen drog igång fann alla gäster varsin skiss ritad av Lagerfeld som illustrerade honom tillsammans med grundaren av det stora modehuset, Coco Chanel.

I skissen bar båda sina ikoniska signatur-kostymer och precis ovanför bilden syntes texten ” The beat goes on…”. Kort därefter inledes visningen med en tyst minut för den fantastiska modeskaparen som hängav all sin kraft och tid till att bevara och utveckla det stora modehuset till perfektion.

Chanel vet hur man får drömmar att komma till liv och dagens visning var extra magisk. Lokalen av Grand Palais var täckt av snö och uppbyggd som ett magiskt vinterland med rustika trästugor och bergstoppar skymtandes i bakgrunden.

Här kan du se bilder från visningen:

På den snötäckta catwalken syntes ett par välkända ansikten när Lagerfelds sista kollektion visades för första gången.

Cara Delevingne som var ambassadör för Chanel under 2015 gjorde entré men även Penélope Cruz, som under förra året blev det nya ansiktet för Chanel, gjorde sin catwalk-debut. Modellen Kaia Gerber som tidigare samarbetat mycket med Lagerfeld, var även på plats för att delta i visningen och hylla den genialiska mannen.

…magi!

Ingen Chanel-visning utan klassisk tweed!

Foto: Imaxtree

ELLEs chefsredaktör Cia Jansson var på plats i Paris för att se den fantastiska kollektionen. Se ett klipp från visningen nedan!

Läs mer:

Så hyllade stjärnorna Karl Lagerfeld på Oscarsgalan 2019

Fendi hyllar Karl Lagerfeld på Milano Fashion Week

Karl Lagerfelds 10 mest magiska visningar för Chanel

ELLEs chefredaktör: ”Karl Lagerfeld fångade alltid ens modehjärta”