Chanel återupplivade 80-talets glamour och fjärilar i magen

06 okt, 2021 
Chanel SS22.
80-talets glamour och energifyllda modevisningar gjorde comeback när Chanel gav alla fjärilar i magen under gårdagens visning av vår- och sommarkollektionen för 2022. Monokroma bikinis, miniklänningar i tweed och förtrollande fjärilsmönster – vi längtar redan till en sommar i Chanel.
Annons
ELLE modeplåtning Backstage
ELLE modeplåtning Backstage

Paris Fashion Week knöt under tisdagen ihop modesäcken med att i vanlig ordning börja dagen med att låta Chanel säga sitt. Och visst gjorde dem det! På en upphöjd catwalk (precis som modevisningarna på sena 80-talet) intog modellerna visningslokalen Grand Palais Éphémère, en tillfällig utställningshall ungefär femton meter från modehusets vanliga visningsplats Grand Palais – som just nu står under renovering.

Fjärilar i magen tack vare Chanel

Precis intill fotografer med smattrande fotoblixtar flög energifyllda modeller flirtigt fram på catwalken för att fylla rummet med modeglädje, glammiga looks och en oemotståndlig magi. Jag brukade älska ljudet av blixtlampor som gick av på modevisningar på 80-talet, när modellerna gick på en upphöjd catwalk. Jag ville återfå en del av just den energifyllda känslan även för SS22-kollektionen, delade Chanels kreativa chefsdesigner Virginie Viard inför visningen.

Annons

Med feminina och flirtiga stylingar där svartvita bikinis och baddräkter i typiska 80-tals snitt, söta miniklänningar i bubbelgumsrosa och pionlila tweed, uppdaterade mary-janes, överdimensionerade kavajklänningar och ett sista inslag av förtrollande fjärilsmönster gav Chanel bokstavligen talat både publiken och resterande på digitalt håll fjärilar i magen igen efter en lång lång tid av pandemi och modelängtan. Med ett jubel säger vi tack för denna gång och börjar redan längta efter en sommar 2022 signerad Chanel.

Annons

Hela Chanel SS22

Foto: Imaxtree

Annons
chanel
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons