Chanel släpper skidkollektion kallad Chanel Neige

Nu släpper Chanel en ny kollektion.

Karl Lagerfeld skapar en helt ny och exklusiv skidkollektion för Chanel. Kollektionen består av 19 klockrena Chanellooks som andas kontemporär skidcouture à la Chanel. Den Oscarsnominerade skådespelerskan Margot Robbie är modell för kampanjen som är fotograferad av Karl Lagerfeld. Kollektionen landar i Chanels butik i Stockholm i början av juli.
16 juni, 2018

För den store Karl Lagerfeld är Chanel Neige en hyllningskollektion till grundaren Coco Chanel som älskade friluftsliv och skapade sin ikoniska look och stil som en ett motreaktion till sin samtids strama och oftast insnörda dammode.

Coco Neige är en klassisk Chanelkollektion med mycket tweed-, läder- och quiltarbete. Siluetterna är smala och sportiga. Karl Lagerfeld har använt materialen satin, ull, fransad tweed, sammet, denim och läder tillsammans med vattentäta och vindtäta material. Dessutom har man maxat sporteffekten med värmeförseglade sömmar och förstärkt skydd så att man verkligen kan ta ut svängarna i backen.

Kollektion för friluftslivet

Varje plagg är som gjort för ett väldigt chict och dyrt skidliv i Alperna eller Aspen med designdetaljer som ger maximal komfort och stor fri rörelsefrihet. Parkasjackan och dunjackans höga krage skyddar mot vind och jackorna täcker helt nedre delen av ryggen. Byxorna är i en skön flaremodell så man täcker slalompjäxorna och längre ben.

Som en kontrast till allt high tech-design finns det en hel del retrogulliga plagg som skidtröjan (som verkligen är supertrendig i vinter) samt ursöta Chanel tumvantar.

Modell för kampanjen är den otroligt begåvade och vackra skådespelerskan Margot Robbie – som först blev känd för allmänheten med sin roll i The Wolf of Wall Street av Martin Scorsese 2013 och har sedan varit med i filmerna Focus, Suicide Squad och Tarzan. Hon nominerades nyligen för både en Oscar, Bafta och Golden Globe för sin kritikerrosade prestation i filmen  I, Tonya.

Nedan ser du ett axplock av ELLEs favoritlooks och bilder från kampanjen:

Den exklusiva skidkollektionen Chanel Neige landar i Chanels butiker i början av juli.

Foto Karl Lagerfeld och Olivier Saillant

Läs mer:

Chanel visar sin AW19-kollektion på Paris Fashion Week 

Karl Lagerfelds 10 mest magiska visningar för Chanel

Så hyllas Karl Lagerfeld runt om i världen