Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Spana in Chanels uppmärksammade Métiers d’art-visning för 2022/23

08 dec, 2022 
Chanel tog oss till Dakar för årets Métiers d’art-visning. Kollektionen hyllar 70-talet och visningen inleddes med ett shownummer signerat senegalesiska artisten Obree Daman och hans kör. Se det bästa här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Här är kronprinsessans populäraste NobeldiademBrand logo
Här är kronprinsessans populäraste Nobeldiadem

Så var det återigen dags för Chanel att presentera sin Métiers d’Art-kollektion. Inför 2022/23 bjöd det franska modehuset i vanlig ordning på ett storslaget evenemang med hantverket i fokus.

Chanels uppmärksammade december-visning

Sedan 2002 har Chanel årligen i december visat upp sin Métiers d’Art-kollektion, vilken lyfter fram hantverkare från mindre ateljéer i Paris. Kollektionen har alltid ett tema eller en destination kopplad till husets historia och brukar vara en av modehusets mest uppmärksammade.

Annons

Enligt tradition äger visningen alltid rum i städer som inspirerar modehuset. Den här gången tog Chanel oss till Dakar i Senegal. Valet av plats kom efter flera möten under de senaste tre åren mellan modehusets kreativa chef Virginie Viard och koreografer, artister, författare med mera som alla hade en sak gemensamt – de har bott i staden. Nytt för i år är att firandet av den nya kollektionen pågår i dagarna tre och gästerna består till största delen av människor som är från Dakar och Senegal.

Annons

Höjdpunkterna från visningen

Visningen öppnades av ett hyllat shownummer signerat den senegalesiska artisten Obree Daman och hans kör. De sjöng och dansade till en bakgrund av Palais de Justice, Dakars tidigare tingshus, innan modellerna entrade catwalken på den vackra innergården.

Kollektionen hyllar 70-talets andra vilket syntes i val av färger och silhuetter samt den rikliga mängd broderier med pärlor, paljetter och blommotiv.

Annons

Se fler looks från Chanels Métiers d'art-kollektion 2022/23

Spana in det bästa från kollektionen nedan.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Foto: Chanel

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons