Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Här intar Chanel Haute couture-veckan i Paris

25 jan, 2022 
AvMichelle Lannerhjelm
AvJosefine Kanth
Chanel Haute Couture SS22
Haute Couture-veckan i Paris bjöd på extraordinärt hantverk à la Chanel. Har du missat att se dagens stora visning? Spana in alla looks från kollektionen här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Elena Belles stilresa genom årenBrand logo
Elena Belles stilresa genom åren

Det var inte bara ryttaren Charlotte Casiraghi (pst, hon är även modehusets musa, barn till prinsessan Caroline av Hanover och barnbarn till Grace Kelly) som överraskade när hon inridandes öppnade Haute Couture-visningen iklädd en svart tweedjacka med paljetter till ljuvliga toner av Sébastien Tellier. Dagens visning överraskade även med att visa hur ett flertal kreatörers hantverk kan sammanstråla till magi. Chanel bjöd för första gången in en samtidskonstnär att tolka visningslokalens dekor. Resultatet? Den kända konstnären Xavier Veilhan magiska konst med kontrasterande geometriska former som sedan även kom till att bli en kollektionsinspiration till husets chefsdesigner Virginie Viard.

Annons
Charlotte Casiraghi öppnar Chanel Haute Couture 2022.
Annons

Dekorens geometriska former som inspiration

Viard berättar att visningslokalens dekor inspirerande till att skapa en kollektion fylld av kontraster där det fantasifulla möter det eleganta – i sann Haute Couture-anda. Vi blickar mot drömlika och livfulla silhuetter där färgpaletten går från det stilrena svarta till vårens mjukaste toner. Och givetvis visas allt detta med allt från fjädrar och volanger till skimrande paljetter som signaturdetaljer. För denna Haute Couture-kollektionens har alla husets broderier-partners samarbetat i ett nära arbete för att låta hantverket med utsmyckade broderier och texturer hyllas men även återspegla de geometriska formerna i dekoren.

Den enkla brudklänningen

Och självklart avslutades hela kalaset med en magisk bröllopsklänning – för ingen Haute Couture utan lite bröllopsinspiration! Denna gång designad med en enkel silhuett med lätta utsmyckningar. Skrolla vidare för att se kollektionens alla 45 looks, och hela visningen som finns att ta del av nedan.

Annons

Chanel Haute couture 2022

Kollektionen:

Annons