Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Punk, Provence och 60-tal när Chanel visade Cruise 2021/2022

05 maj, 2021 
Chanel Cruise 2021/22
Chanels Cruise-kollektion för 2021/22 andas både punk och 60-tal samtidigt som den får oss att drömma om ett soligt Provence. ELLE tar dig med backstage för en exklusiv inblick och ger dig alla 66 looks från visningen. Är du redo att låta din inre punkrockare komma till liv?
Annons
Höstmode 2021: Så ser säsongens största trendfärger utBrand logo
Höstmode 2021: Så ser säsongens största trendfärger ut

Chanels Cruise 2021/22 (den kollektionen som landar i butik vid årets slut inför jul – läs mer om det här) tog oss tillbaka i tiden till ett slående vackert postapokalyptiskt ödesmark där både 60-talet och punken fick komma till liv. Även inslag av Provence slås samman med den rockiga punkkänslan som en magisk kontrast. Tänk dig svepande kaftaner och eleganta pärlor möta nätstrumpor, minikjolar, fransar, korta jackor och ja till och med dekorativa läpp-piercingar med CC-loggan. Helt plötsligt är vi mer än sugna på att låta våra inre punkrockare komma till liv och det råder heller inget tvivel om att vi redan nu kan spana ett gäng nyckeldetaljer som spås bli starka på trendkartan inom kort.

Annons
Läpp-ring á la Chanel.
Läpp-ring á la Chanel. Helt plötsligt blir vi sugna!
Chanel Cruise 2021/22 visning.
Tubtoppar, kedjor, nätdetaljer och markerad kavaj.
Mer tubtoppar, kedjor, nätdetaljer och markerad kajal om Chanel får säga sitt.
Annons

Husets chefsdesigner Virginie Viard har blickat mot filmen Testament of Orpheus av Jean Cocteau (även en kär vän till Gabrielle "coco" Chanel) för inspiration till årets Cruise-kollektion. Hon beskriver sin vision för kollektionen och visningen med orden...

"Jag ville skapa en ganska rockig kollektion"

– Filmens enkelhet, precision och poesi fick mig att vilja skapa en väldigt ren kollektion med ett tydligt fokus. Två rena färger av slående starkt vitt och djupt svart, för inget fångar ljuset och dess reflekterande sken bättre än kontrasterna mellan svart och vitt. Jag ville även skapa en ganska rockig kollektion för att spegla den extrema moderniteten som finns i Cocteaus film. Massor av läderfransar, pärlor och paljetter, t-shirts som bär framsidan av modellen Lola Nicon som en rockstjärna, tillsammans med tweed kostymer trimmade med breda flätor och spetsiga Mary-Janes i silver. En look som speglar lika mycket av 60-talets modernitet som den i punken.

Annons
Virginie Viard backstage Chanel Cruise 2021/2022
Virginie Viard backstage Chanel Cruise 2021/2022
Drömskorna är silverklädda och kommer med dekorativ spetsig tå.

Visst blir man nästan knäsvag? Varsågod att upptäcka Chanel Cruise show 2021/22 och skrolla ner för att spana in kollektionens alla 66 looks.

Annons

Chanel Cruise 2021/22

Foto: Chanel

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons