6 detaljer att spana in från hösten 2022 hos Chanel

08 mar, 2022 
På den franska modeveckans sista dag visade traditionsenligt Chanel sin visning – givetvis med ett fång av höjdpunkter. Här är 6 detaljer du måste spana in.
Annons

På den franska modeveckans sista dag intog modegästerna ett Grand Palais Éphémère fullt dekorerat i tweed. En hint vid första ögonblick om höstens kollektion som faktiskt var tillägnad helt till tweed – vilket även är något av det franska husets ikoniska signatur. Utöver de tweed-fyllda looksen fanns mycket detaljer att blicka till – som dessa 6 detaljer vi genast lägger på minnet.

Opéra SPORT's grundare om unik design, hållbarhet och nya kollektionen
Opéra SPORT's grundare om unik design, hållbarhet och nya kollektionen
Annons

Höstens it-sko

Efter att dessa regnstövlar intog catwalken på Chanels höstvisning är vi garanterat inte dem enda som är beredda att välkomna en höst med extra mycket regn. Regnstövlarna som syntes både vadhöga och knähöga med söt CC-logga blir garanterat en kommande it-sko som ligger på allas önskelista. Och kanske till och med gummistövlarnas stora återkomst?

Annons
Annons

Tweed-signatur

Chanel tog oss tillbaka till det franska husets föreviga signatur med AW22-kollektionen som var tillägnad till tweed. Materialet som Coco Chanel gjorde populärt när hon skapade modehistoria med den skräddade dräkten täckt av tweed. En oslagbar signatur nu som då. Och det funkar till allt. På skräddade kappan, koftan, kavajen, setet och givetvis på klänningen (som gärna får visa axlar i höst).

Annons
Annons
Annons

Statement-rosa på kappan

Vi har sett den pigga romantiska kulören inta ett flertal av modeveckans visningar och även hos Chanel skiner den starkt. Allra starkast på kollektionens ytterplagg, med andra ord väntas en extra färgfylld höst.

Annons
Annons
Annons

Stickade strumpbyxor tar plats

Det var kortkort på catwalken hos Chanel men benen gick inte helt bara. Vi kan meddela att den grovstickade strumpbyxan gjorde storslagen comeback på Chanels visning då den look efter look visade sig i olika uttryck. Höst och vintersäsongen nya it-accessoar? Det återstår att se!

Annons
Annons

Koftan med en twist

Klassiska koftan syntes med en twist och vi vill inget hellre än att inta höstsäsongen i en väldekorerad men mysig kofta.

Annons
Annons
Annons

Gnistra och glänsa

Catwalken visade en tydlig längtan efter att återigen få gnistra och glänsa. Med allt från glitterbyxan och gnistande långklänningen till transparenta tyger och pärldekorerade drag.

Annons
Annons
Annons

Foto: Imaxtree/Chanel

Annons