Caroline Winberg och Frida Gustavsson ägde Hunkydorys AW16-visning

17 mar, 2016 
AvLisa Segerson
I går visade Hunkydory upp 2016 års höstkollektion på Kungliga Operan i Stockholm. Och med facit i hand? Kollektionen, detaljerna och modellcastingen – felfritt.
Annons

Det svenska märket Hunkydory firar 20 år och valde i samband med jubileumet att ha en privat tillställning med mingel och visning av sin höstkollektion. Och vilken kollektion!

Två av kvällens höjdpunkter var att både Caroline Winberg och Frida Gustavsson gick visningen. De visade tillsammans med de andra modellerna upp en höst och vintersamling, stylade av Lisa Lindqwister.

Kollektionen skiljer sig en aning från märkets feminina och bohemiska twist. Siluetten är mager och kollektionen har tydliga army och rock-referenser.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Höstkollektionen är ett minne av David Bowie, som alltid har varit en återkommande ikon inom Hunkydorys värld. Artistens eleganta sätt att bära kostym anger tonen för Hunkydorys skräddarsydda jackor och kavajer. Starka axlar genomsyrar hela samlingen.

Färgpaletten är mörk och säsongsbetonad, bestående av olika nyanser inspirerade av flottan. Svart med dämpade accenter av vinrött och grått. Nyckelmaterial är plysch, sammet, urtvättad denim, siden, mocka, päls och läder.

Se alla fantastiska looks från samlingen i bildspelet:

Fotot: Mathias Nordgren

Annons