Carina Berg: "Mitt bästa och sämsta köp är nog samma plagg"

25 september, 2013

I torsdags delade modemagasinet Café ut priser till årets främsta inom svenskt mode och till årets bäst klädda kvinna utsågs Carina Berg. Vi på ELLE säger grattis till alla pristagare – men extra mycket till Carina som vi själva utsåg till särskilt välklädd för ett par år sedan på ELLE-galan. Vi jagade upp henne och ställde några frågor till den (igen) prisade stildrottningen.

Grattis Carina Berg, som utsågs till årets bäst klädda kvinna av stilexperterna på Café. Hur högt på Best of Carinas life-skalan hamnar detta?

– TACK! Högt upp! Särkilt för en tjej som hade pappas telia-reklamtröja, stubb, för stora ficklösa jeans med resår nertill (också pappas… varför hade jag inga egna kläder?!) första dagen i sjuan.

Du utsågs till landets bäst klädda fest– och scenklädda person på ELLE-galan 2010 för dina välklädda prestationer under 2009. Hur stark är känslan att det priset inspirerat dig sedan dess – och nu ger dig ännu en statyett?

– Det gör att man vågar lite mer. Känner sig trygg i att addera knäppa, lustfyllda detaljer till ensemblen.

Finns det något plagg du vet att du älskade 2009 som du aldrig skulle använda i dag?

– Jag hade en venusbergstight klänning på ELLE-galan som jag aldrig skulle använda idag. Tror faktiskt inte att jag får plats. Hahaha!

Hur har du och din klädstil utvecklats de senaste tio åren?

– Jag har blivit mycket modigare. Nu kan jag till och med bära hatt utan att känna mig utklädd. Jag är också bra på att klä mig utifrån min kroppstyp. Lågt skurna jeans kommer aldrig mer komma på den här kroppen, hur modernt det än blir. Det är bara Shakira (om ens hon) som passar i det.

Vilket är ditt bästa respektive sämsta köp någonsin?

– Mitt bästa och mitt sämsta köp är nog samma – min rosa bröllopsklänning från Saint Laurent. Svindyr, megafin men använd endast en gång…

av LISA ARNELL foto MATHIAS NORDGREN

Fler bilder från festen kan du se här >