Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

Carin Rodebjer: "Spännande människor är min största inspiration"

17 feb, 2016 
AvLisa Segerson
I lördags visade Rodebjer sin höstkollektion för New Yorks modepublik. Vi har intervjuat Carin Rodebjer för att höra allt om arbetet och inspirationen bakom plaggen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Rodebjer är ett av de svenska märken som visades på New York Fashion Week under helgen. Förväntningarna på den nya höstkollektionen har varit höga. Vi har självklart tagit en pratstund med Carin Rodebjer för att ge er exklusiv information om höstkollektionen.

Läs också: Mingelbilder från Rodebjers efterfest under NYFW

Foto Studio Emma Svensson

Kan du beskriva Rodebjers AW16-kollektion?

– Rodebjer AW16 är en Rodebjer-kollektion deluxe. Vi var inspirerade av Mary Ellen Mark och hennes klädstil, hennes arbete och hennes sätt att se på världen. Kollektionen är en mix av olika referenser, kvinnligt, manligt, enkelt, komplicerat, mjukt, hårt, lättburet men drivet. Som vanligt har vi arbetat mycket med att skapa höjd utan att förlora no fuss-känslan eller bärbarhet. Materialen är fantastiska med många olika uttryck och dimensioner.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Finns det någon look eller något plagg som summerar kollektionen?

Annons

– Många looks summerar kollektionen men mina personliga favoriter är spetsplaggen i en spets från en tyglverantör i Frankrike som specialiserar sig på att göra nytolkningar på gamla spetsar. Jag gillar också alla paddade plagg i en fantastisk jaquard kvalité från min favorit leverantör i Italien.

Beskriv din egen stil med tre ord?

– Mixat, kontextoberoende och no fuss.

Vilka material har ni arbetat med den här säsongen?

– Vi har arbetat med Alpaca från Peru, siden, bomullsspets, faux fur som vi alltid jobbar med för varje höstkollektion samt så har vi igen arbetat med recyclad workwear vilket är mitt absoluta favoritmaterial eftersom det lyckas med den fantastiska kombinationen att vara hållbart och snyggt på samma gång.

Säg ett plagg du inte kan leva utan?

– Västklänningar och mina recyclade patchwork byxor.

Hur tycker du att Rodebjer har utvecklats under de senaste åren?

Annons

– Det är svårt att starta modeföretag och vi har haft våra tuffa år men de sista åren har vi växt enormt vilket gett oss nya förutsättningar och det känns oerhört roligt att få möjlighet att få veckla ut oss ordentligt. Den röda tråden är densamma sen dag ett men kassan gör att vi kan uppgradera allt.

Vad är din största inspirationskälla?

– Spännande människor.

Vad ser du mest fram emot under NYFW?

– Vår fest och att få fira med alla roliga människor som supportar oss. Jag ser också fram emot att göra den här kvällen tillsammans med Solange och Say Lou Lou som står för all underhållning.

Vad betyder mode för dig?

– Energi och framåtrörelse!

Hur klär du dig till vardag VS fest?

– Nästan likadant fast med olika skor…

Vem är din favoritdesigner?

– Yves Saint Laurent.

Annons