Carin Rodebjer i samarbete med Liselotte Watkins – skapar kaftan

Liselotte Watkins och Rodebjer i samarbete

Designern Carin Rodebjer och illustratören Liselotte Watkins presenterar ett samarbete ihop. Ett nytt mönster presenteras och dessutom har Watkins valt ut sina favoriter från Rodebjers pre fall-kollektion. Spana in samarbetet exklusivt hos ELLE!
03 juli, 2019

Designern Carin Rodebjer har inlett ett nytt projekt, som fått namnet The Edit. Det handlar om flera samarbeten med olika kreatörer som inspirerar. Först ut är Liselotte Watkins. Duon, som är vänner, har samarbetat tidigare. Den här gången har Liselotte skapat ett exklusivt mönster till Rodebjers Agave-kaftan.

Inspirerat av Axel Munthe

Mönstret är inspirerat av Axel Munthers memoarer med titeln The Story of San Michele. Axel Munthe var en svensk läkare och författare och den som skapade Villa San Michele på Capri. Faktum är att boken först skrevs på engelska, men sedan själv översattes till svenska av Munthe.

Samarbetet mellan Rodebjer och Watkins sammanfaller också med en utställning som Watkins har på just Villa San Michele på Capri i augusti.

Samma bok inspirerade henne till utställningen som består av stora handmålade krukor.

Liselotte Watkins kaftan för Rodebjer

Kaftanen med Watkins mönster. Foto: Rodebjer

Stråhattar och väskor

I samarbetet med Rodebjer har Watkins också valt ut favoriter från pre fall-kollektinen 2019. Hon har också handplockat ett sortiment, som stråväskor och hattar, från Capri.

Agave-kaftanen med det speciella mönstret kommer att säljas online och på Rodebjers butiker med start den 5 juli. Sortimentet med stråväskor och hattar från Capri kommer säljas exklusivt på Rodebjers flaggskepsbutik på Norrmalmstorg i Stockholm.

”Jag blir besatt”

Liselotte Watkins är en världsstjärna som haft vilt skilda uppdragsgivare. Allt från Miu Miu till Dramaten, för att nämna två. Hon har bott i Paris, Stockholm, Milano och senast Rom.

Där har hon en stor lägenhet bara ett stenkast från parken Villa Borghese.

Liselotte Watkins lägenhet i Rom

Foto från Watkins hem i Rom från intervjun med ELLE 2016.

I en intervju med ELLE från 2016 berättade hon att det faktum att hon flyttat så mycket påverkat hennes karriär positivt. Hon berättade också om hur hennes idéer föds.

– Jag blir besatt av något, som keramiken, och försöker omvandla det så att det passar in i min värld. Det blir ett hopkok. Jag vet exakt vad jag går igång på, men jag kan inte definiera det. Sedan utmanar och tänjer jag hela tiden på mitt universum. Det är också ett skydd mot kopior, eftersom jag själv alltid ligger fem steg före, säger hon i intervjun.

Läs mer:

Liselotte Watkins aktuell med ny utställning – med keramikkrukor

Liselotte Watkins: ”Det du vill göra får du själv skapa”

Granit + Liselotte Watkins = Trendrätt förvaring