Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Carin Rodebjer om höstkollektionen 2022: ”Kvalitet med en stänk av poesi”

22 feb, 2022 
Carin Rodebjer om höstkollektionen 2022
Rodebjers FW22-kollektion får oss att vilja hoppa över kommande säsonger och gå rakt på hösten. ELLE fick en pratstund med chefsdesigner Carin Rodebjer som berättar om städerna som inspirerat, vilken accessoar hon inte vill leva utan och sitt bästa stiltips
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Stockholm, Köpenhamn, Paris, New York, London. Modeveckorna avlöser just nu varandra och våra stora designers presenterar hur hösten 2022 kommer att se ut. Kreativiteten flödar och såväl catwalks och showroom som gatumodet bjuder på iögonfallande looks och en rejäl dos inspiration.

När vi spanar in Rodebjers kommande höstkollektion är det i vanlig ordning en mix av mönster och texturer som som möter oss. Kollektionen är delvis inspirerad av Carins dotter, som nyligen flyttade till Italien och all den tid som Carin därför har tillbringat i de båda städerna Milano och Stockholm. Det har resulterat i en ungdomlig touch och en färgskala som påminner om husen i Toscana och Milano. Men även New York och kontrasten mellan den svenska känsligheten och Manhattans självförtroende går som en röd tråd genom kollektionen.

”Kvalitet, styrka och funktion med en stänk av poesi”, så beskriver Carin själv den nya höstkollektionen.

Kollektionen består till över 70 procent av hållbart material med bland annat ekologisk bomull, återvunnet läder och återanvänd ull.

Annons

Carin Rodebjer om höstkollektionen 2022

Vi ser ett abstrakt komönster i svartvitt tillsammans med quiltat, stickat, rutigt i jordnära toner och ett paisleytryck i olika lila nyanser. En miniklänning och ett set med skjorta och byxa i återvunnet läder utgör, enligt Carin själv, en härlig kontrast till resten av kollektionen där avslappnat möter lyx. ELLE fick en pratstund med designern!

Hur skulle du själv beskriva kollektionen med tre ord?

– Kvalitet, styrka och funktion med en stänk av poesi.

Och vilken är din favoritlook från FW22-kollektionen?

Annons

– Det är alltid svårt att välja en favorit för det finns så många, men jag älskar de sportiga ribbstickade plaggen. Koftan med tightsen. Och så gillar jag också det återvunna lädret. Den lilla quiltade bomberjackan med den korta kjolen, berättar Carin.

Vilken accessoar känner du extra kärlek för inför hösten 2022?

– Vår nya Italien-producerade väska som är handsydd med en kuvertformad botten. Den kommer i två storlekar och den lilla kan man inte leva utan.

Hur har din egen stil förändrats sedan innan pandemin?

Annons

– Den kanske har blivit lite mer praktiskt och jag har blivit besatt av att känna mig rörlig och stark.

Till sist: Ge oss ditt bästa stiltips!

– Hitta dina bästa passformer och plagg och återgå till dem när du inte orkar uppfinna nytt och sen ibland när tid finns investera den tiden och sök nya silhuetter för addera det lustfyllda, säger Carin och avslutar:

– Jag har mina klassiska grejer som jag alltid gillar och sen däremellan explosioner av nytt för att vakna till liv och glädja mig själv och andra.

Spana in fler looks från höstkollektionen 2022 här:

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

TV: Spana in det bästa från Copenhagen Fashion Week

Det bästa höstmodet från Köpenhamns modevecka 2022Brand logo
Det bästa höstmodet från Köpenhamns modevecka 2022


Foto: Rodebjer

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons