Carin Rodebjer auktionerar ut Alice Bah Kuhnkes Nobelklänning

Carin Rodebjer auktionerar ut Alice Bah Kuhnkes Nobelklänning

Carin Rodebjer är just nu aktuell vid en ny modeauktion. Vad som kommer att gå under klubban? Kulturministerns Nobelklänning.
16 februari, 2017

Library of Fashion, ett projekt som shoppingdistriktet Biblioteksstan i Stockholm står bakom, vill nu hylla långlivade garderobsfavoriter, i slow fashions tecken. Under två veckor i mars kommer Library of Fashion därför att bjuda in till modefest och auktion – både online och fysiskt.

Inför kampanjen gör man en djupdykning i svenskarnas garderober för att leta fram modeklassiker till en stor auktion tillsammans med auktionshuset Kaplans. Auktionssidan kommer upp den 23 februari.

I samband med detta kommer dessutom några varumärken, Rodebjer, Filippa K, Hope och Marimekko, att tolka om sina ikoniska produkter.

I en tid då modevärlden tycks röra sig allt snabbare är det tänkt att Library of Fashion ska skapa en samlingsplats för alla som är intresserade av hållbar design, genom att såväl kategorisera som berätta historierna bakom gamla och nya älskade plagg.

De utvalda plaggen kommer att auktioneras ut exklusivt, på Kaplans Auktioner.

Carin Rodebjer har valt att göra en egen take på begreppet ikonisk produkt och kommer därför att auktionera ut klänningen som Alice Bah Kuhnke bar på Nobelfesten i december förra året.

Foto Stella Pictures