Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Cardi B bar designklänning från 1995 på Grammy – se originalet här

11 feb, 2019 
AvSofia Börjesson
Cardi B i Thierry Mugler-klänningen 2019 och en modell i samma klänning på en modevisning 1995.
Att flerfaldigt Grammy-nominerade Cardi B har en känsla för stil är intet nytt – men att hon skulle kliva in på röda mattan i den franske modeskaparen Thierry Muglers couture-klänning från 90-talet var inte vad någon hade väntat sig. Vi har grävt fram originalbilden från catwalken i Paris! Vem tycker du bar den bäst?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Årets röda mattan-moment kom tidigt 2019, och den inträffade på Grammy Awards när Cardi B dök upp i en vintageklänning från designern Thierry Muglers couture-visning 1995.

Cardi B var nominerad i hela sju kategorier, bland annat årets album och årets rap-album, och hon vann pris för det sistnämnda – som första kvinnliga solo-artist någonsin. Men det var alltså inte bara hennes bragder inom musiken som stod i fokus under kvällen. Det gjorde också hennes spektakulära klädval.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Modell på Thierry Muglers couture-visning hösten 1995.
Modellen Simonetta Gianfelici bar klänningen under Thierry Muglers couture-visning i Paris 1995.

Cardi B gav oss alla en lektion i modehistoria genom att bära skapelsen. Muglers couture-kollektion hösten 1995 visades för första gången upp på en catwalk i Cirque d’Hiver, Paris. Bland Muglers looks fanns skarpa skulpterade kostymer och teatraliska klänningar, kappor och inte minst hattar. Och förstås plagget som Cardi B bar på Grammy Awards.

Annons
Cardi B på Grammy Awards 2019 i en Thierry Mugler-klänning från 1995.

Kjolen skjuter upp från golvet och ”slår ut” vid midjan vilket i det närmaste ger en slags blomstereffekt. Och precis som på modevisningen 1995 valde Cardi B att matcha den med rosa handskar i satin, en korsett och en tunn hinna av skirt tyg som fungerar som ett slags andra skinn. Hon har till och med kopierat accessoarerna från originalet – pärlor i hår och runt halsen och midjan.

Cardi B och Offset på röda mattan under Grammy Awards 2019.

Återförenad med gamla kärleken

Som körsbäret ovanpå grädden på moset gick hon på röda mattan tillsammans med Offset som hon tidigare har haft en paus från under en tid. Paret verkar alltså vara ett par igen, och de tog tillfälle i akt att göra det officiellt på Grammy Awards.

Foto: TT

Läs mer:

Se alla looks från röda mattan under Grammy Awards 2019

Grammy Awards 2019 – här är alla vinnare

Annons